Građani Bara pisali odbornicima i Šehoviću: Pažljivo razmotrite naše argumente

Pozivamo vas da sve argumente razmotrite vođeni razumom, da ne prihvatite rješenje koje ide na štetu grada i da naročito uzmete u obzir volju i energiju svojih sugrađana, koje su pokazali za sve vrijeme trajanja ove Inicijative"
194 pregleda 5 komentar(a)
Bar čempresi
Bar čempresi
Ažurirano: 11.11.2018. 08:24h

Predstavnici Inicijative 2.721 građana Bara, uputili su otvoreno pismo odbornicima SO Bar i ministru obrazovanja Damiru Šehoviću.

Pismo prenosimo integralno:

"Odbornicima Skupštine opštine Bar i ministru obrazovanja dr Damiru Šehoviću, sa molbom da na predstojećoj sjednici pažljivo razmotre argumente koje ćemo iznijeti u odbranu našeg zahtjeva za izmiještanjem gradnje predškolske ustanove i jaslica sa lokacije koja nije adekvatna za izgradnju objekta bilo koje vrste, a naročito ne objekta koji bi bio drugi dom za preko 370 mališana. Nismo u mogućnosti da prihvatimo rješenje koje podrzumijeva uništavanje postojećeg parka i dvorišta tri škole.

Naglašavamo da, bez rezerve podržavamo izgradnju obdaništa toliko potrebnog našem gradu, ali ne po cijenu rušenja već kultivisanog prostora kada postoje druge lokacije koje ispunjavaju uslove i strandarde propisane zakonom, i koje bi dale priliku za bolju urbanizaciju i razvoj grada.

Takođe brinemo kakav uticaj bi oduzimanje dvorišta i likvidacija parka imali na srednjoškolce, koji će, u ovom kritičnom periodu razvoja ličnosti, biti primorani da svoje odmore provode na ulici.

Pozivamo vas da sve argumente razmotrite vođeni razumom, da ne prihvatite rješenje koje ide na štetu grada i da naročito uzmete u obzir volju i energiju svojih sugrađana, koje su pokazali za sve vrijeme trajanja ove Inicijative", navodi se u pismu građana Bara, potpisnika inicijative.

Bonus video: