Čarapić: Stvoreni uslovi za proglašenje konačnih rezultata u Podgorici

"Ako nekome do sada nije bilo jasno da je DPS nezakonitim djelovanjem preko predsjednika Izborne komisije Glavnog grada opstruirao demokratsku tranziciju vlasti, današnja odluka Državne izborne komisije ne ostavlja prostor za bilo kakvu dalju dilemu"

2769 pregleda 5 komentar(a)
Čarapić, Foto: Pokret Evropa sad
Čarapić, Foto: Pokret Evropa sad

Pokret Evropa sad pozdravio je odluku Državne izborne komisije (DIK) kojom je usvojen njihov prigovor sa predloženim dispozitivom kojim se utvrđuju konačni rezultati podgoričkih izbora koji su održani 23. okobra.

Ovim je, kako je saopštio funkcioner Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić, napravljen odlučan korak ka tranziciji vlasti u Podgorici.

"Ako nekome do sada nije bilo jasno da je DPS nezakonitim djelovanjem preko predsjednika Izborne komisije Glavnog grada opstruirao demokratsku tranziciju vlasti, današnja odluka Državne izborne komisije ne ostavlja prostor za bilo kakvu dalju dilemu. Nakon jasne pobjede snaga, predvođenih Evropom sad, koje su poslale DPS u političku prošlost, ova partija je bila upalila svoje opstruirajuće mehanizme i ušla u proces blokade tranzicije vlasti. Ovaj put su se služili najprljavijim metodama i išli na sve ili ništa tako što su prvo blokirali Ustavni sud neglasanjem za izbor sudija, pa zatim iskoristili svoje partijske vojnike i desničarske organizacije da zloupotrebljavaju ovu blokadu sa ciljem odlaganja predaje vlasti po svaku cijenu", navodi se u saopštenju Čarapića.

Dodaje da su u međuvremenu "dodatno izgubili i podršku svojih glasača i podršku međunarodne zajednice".

"Kojoj su godinama prodavali maglu o tome kako oni stoje na braniku države, iako su, kao što je to sada itekako vidljivo, upravo oni bili i ostali glavni destabilizujući faktor u Crnoj Gori. Stupanjem na snagu današnjeg rješenja DIK-a, stvorili su se svi uslovi da se proglase konačni rezultati izbora, i na taj način sprovede volja građana koji su na izborima nedvosmisleno glasali za smjenu vlasti", zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

01. Decembar 2022.

DIK usvojio Milatovićev prigovor