Ulcinjanin pokušao da prokrijumčari šest Sirijaca u Crnu Goru?

K.M. je, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru sa sirijskim državljanima na teritoriji Albanije, za iznos od 200 eura, imao namjeru da šest sirijskih državljana preveze iz Sukobina do Podgorice koristeći putni pravac preko Ostrosa
85 pregleda 1 komentar(a)
policija, Foto: Shutterstock
policija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 08.05.2018. 11:13h

Barska policija je u saradnji sa graničnom bezbjednosti Ulcinj - Regionalni centar Jug, uhapsila je K.M (35) iz Ulcinja za koga se sumnja da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Uprave policije.

"Službenici CB Bar i OGB Ulcinj su, 07.05.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih podataka, na magistralnom putu Ulcinj – Ostros, zaustavili i kontrolisali putničko motorno vozilo marke „VW Passat“ ulcinjskih registarskih oznaka kojim je upravljao K.M. (35) iz Ulcinja, dok se u vozilu nalazilo šest sirijskih državljana – migranata, dva muškarca, jedna žena i troje djece, a koji nisu posjedovali lična dokumenta.

K.M. je, kako se sumnja, po prethodnom dogovoru sa sirijskim državljanima na teritoriji Albanije, za iznos od 200 eura, imao namjeru da njih šest preveze iz Sukobina do Podgorice koristeći putni pravac preko Ostrosa.

"On je, sumnja se, sirijske državljane, dok su se dogovarali u Albaniji, uputio da pređu državnu granicu sa Crnom Gorom iz Albanije nelegalno odnosno van graničnog prelaza Murićani – Sukobin, što su oni i uradili. K.M. ih je, sumnja se, potom sačekao u mjestu Sukobin i iz koristoljublja za navedeni novčani iznos imao je namjeru da ih iz Sukobina preveze do Podgorice koristeći putni pravac preko Ostrosa", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz Uprave policije navode da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju koji je naložio da se K.M. uhapsi i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Sirijski državljani su predati inspektoru za strance OB Ulcinj radi daljeg postupanja.

Bonus video: