Nagrade za 20 učenika dualnog obrazovanja

177 pregleda 1 komentar(a)
Damir Šehović, nagrade, Foto: Filip Roganović
Damir Šehović, nagrade, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 05.06.2018. 07:40h

Na završnoj svečanosti tokom promovisanja kampanje dualnog obrazovanja, predstavnici Ministarstva prosvjete i Centra za stručno obrazovanje uručili su nagrade za 20 najboljih učenika tog obrazovanja.

To su Miloš Gurešić, Prva srednja stručna škola iz Nikšića, Nemanja Labović, Srednja mješovita škola “Danilo Kiš” iz Budve, Anđela Stanisavljević iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Bara, Ilija Spalević iz Srednje stručne školea “Vukadin Vukadinović” iz Berana, Demin Idrizović iz Srednje elektro-ekonomske škole Bijelo Polje, Marko Boškovićiz Srednje stručne škole Bijelo Polje.

Zatim Milica Vujinović iz Srednje mješovite škole “Ivan Goran Kovačić”iz Herceg Novog, Duško Martinović - Srednja mješovita škola “Ivan Goran Kovačić”iz Novog, Maša Grandić iz Srednje mješovite škole “Braća Selić” iz Kolašina, Kristina Ćetković iz Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole iz Nikšića, Jovana Gardašević, Srednja stručna škola, Nikšić, Emra Ljuca, Srednja mješovita škola “Bećo Bašić” iz Plava, Luka Čavić iz Srednje stručne škole u Pljevljima.

Na spisku najboljih učenika dualnog obrazovanja su Nikola Kostadinov i Ilija Stajović Srednja elektrotehnička škola “Vaso Aligrudić”, Podgorica, Edin Agović iz Srednje stručne škole “Ivan Uskoković”, Podgorica, Matija Nedović, Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić”, Podgorica, Dajana Lalić, Srednja stručna škola “Spasoje Raspopović” Podgorica Naser Nurković, Srednja stručna škola, Rožaje i Nemanja Novaković iz Srednje mješovite škole “Mladost” iz Tivta.

Na kraju kampanje „Stručno je ključno! Zaposli se, zaradi i sebe izgradi!“ narađeni su i poslodavci D.o.o. „Normal Company“, „Montenegro Stars Hotel Group“, Astoria grupa, “Inpek“, Hotel CentrVill, kompanije „Elko tim“,„Metalac“, kući mode i ljepote „Zoran“, D.o.o. „Aldi“, D.o.o. „7. avgust“ i Auto servisu „Šahović“.

Ministar prosvjete Damir Šehović zahvalio se školama i privrednicima, što su sa MP “krenuli na dug put promjene načina razmišljanja, i slanja poruke roditeljima i djeci da nijesu zanimanja ta koja su elitna i zanatska, dobra i loša”.

“Dobar ili loš nije posao, već način na koji ga obavljamo”, rekao je on.

Bonus video: