Opel Insignija: Najsportskija verzija limuzine iz Riselshajma

Opelovi inženjeri su razvili potpuno novo oslanjanje za GSi na stazi Nirburgring
112 pregleda 0 komentar(a)
Opel Insignija
Opel Insignija
Ažurirano: 19.09.2017. 18:44h

Opel je trenutno u najvećoj ofanzivi proizvoda u svojoj istoriji. U Frankfurtu proizvođač iz Riselshajma predstavlja Insigniju kantri turer, Grendlend X i sportsku Insigniju GSI.

Opel Insignia GSi predstavlja najsportskiju varijantu popularne limuzine. Pokreće je dvolitarski turbobenzinac koji razvija 260 KS, uparen sa automatskim menjačem sa osam brzina. Potrošnja je 8,6 litara.

Klasični zadnji diferencijal je zamijenjen sa dve spojnice, koje upravljaju okretanjem svakog zadnjeg točka ponaosob u deliću sekunde, zavisno od vozačke situacije.

Opelovi inženjeri su razvili potpuno novo oslanjanje za GSi na stazi Nirburgring.

Novi GSi je na toj stazi znatno brži od OPC verzije Insignije prethodne generacije a jedan od razloga je taj što je GSi za 160 kilograma lakši.

Uz naglašene sportske karakteristike u vožnji ide i adekvatan sportski dizajn. Sa velikim hromiranim otvorima za vazduh napred i spojlerom u zadnjem delu za poboljšanu stabilnost, Insignia GSi i vizuelno opravdava performanse.

Sportska sjedišta posebno razvijena za model GSi, kao i kožom obložen upravljač i aluminijumske poluge za promjenu stepena prenosa, samo su neki detalji koji upotpunjuju sportski imidž.

Bonus video: