FOTO Zajednička obuka Posebne jedinice policije Crne Gore i Jedinice za brzo raspoređivanje policije Sjeverne Makedonije

"Uzimajući u obzir veliko iskustvo Jedinice za brzo raspoređivanje u navedenoj oblasti, cilj obuke je razmjena iskustava između dvije jedinice kao i dalje jačanje ukupnih kapaciteta i nivoa obučenosti Posebne jedinice u izvršavanju namjenskih zadataka"

3981 pregleda 2 komentar(a)
Sa obuke, Foto: Uprava policije
Sa obuke, Foto: Uprava policije

U Centru za obuku Sektora policije posebne namjene u podgoričkom naselju Zlatica od 13. do 22. februara održava se zajednička obuka pripadnika Posebne jedinice policije (PJP) i Jedinice za brzo raspoređivanje (EBR) policije Sjeverne Makedonije, iz oblasti uspostavljanja i održavanja javnog reda i mira tokom većih nereda i demonstracija, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

"Uzimajući u obzir veliko iskustvo Jedinice za brzo raspoređivanje u navedenoj oblasti, cilj obuke je razmjena iskustava između dvije jedinice kao i dalje jačanje ukupnih kapaciteta i nivoa obučenosti Posebne jedinice u izvršavanju namjenskih zadataka. U tom smislu, tokom trajanja obuke pripadnici PJP zajedno sa predstavnicima EBR uvježbavaće različite operativno taktičke postupke i formacijska djelovanja policije prilikom uspostavljanja i održavanja javnog reda i mira tokom većih nereda, obezbjeđivanja javnih okupljanja i sportskih manifestacija visokog bezbjednosnog rizika", ističe se u saopštenju UP.

Oni su dodali da će uzimajući u obzir važnost kontinuiranog procesa obučavanja i unapređivanja taktika postupanja specijalnih jedinica policije u odgovoru na različite krizne situacije, rukovodstvo Sektora policije posebne namjene i u narednom periodu ulagati velike napore da, kroz saradnju sa najrenomiranijim regionalnim i svjetskim jedinicama policije, obučenost pripadnika crnogorske policije bude na visokom nivou, kako bi se osigurala uspješnost i profesionalno izvršavanje najsloženijih zadataka u zaštiti bezbjednosti svih građana.

Bonus video: