Samsung predstavio svoj prvi ekran na preklop

Uređaj koji još uvijek nema ime opremljen je ekranom dijagonale 7,3 inča (kada je rasklopljen), što je dimenzija manjeg tableta
152 pregleda 4 komentar(a)
samsung infinity flex, Foto: Screenshot (Twitter)
samsung infinity flex, Foto: Screenshot (Twitter)
Ažurirano: 07.12.2018. 20:48h

Samsung je, na svojoj konferenciji Samsung Developers Conference u San Francisku, predstavio svoj prvi telefon, odnosno ekran, na preklop pod nazivom - Infinity Flex Display.

Južnokorejski proizvođač je ubijeđen da će njihov Infinity Flex Display "predstavljati osnovu za pametne telefone sjutrašnjice". Na konferenciji je saopšteno i da u narednim mjesecima može da se očekuje masovna proizvodnja novog modela. 

Uređaj koji još uvijek nema ime opremljen je ekranom dijagonale 7,3 inča (kada je rasklopljen), što je dimenzija manjeg tableta. To i jeste cilj ovog preklopnog telefona koji korisnicima nudi opciju korišćenja manjeg i većeg displeja. 

Spoljni ekran dijagonale 4,58 inča, sa odnosom stranica od 21:9, ima prilično veliku gustinu od 420 piksela po inču. 

Iako je Samsung prva velika kompanija koja je predstavila ovakav koncept, ipak nisu prvi, prenosi B92.

Pretekao ih je malo poznati startap Royole i to prije samo nedjelju dana. 

I dok je Royole predstavio pametni telefon FlexPai, Samsung je za sada prikazao samo displej na preklop. Prototip telefona je čak stavljen u masku, kako bi se sakrio dizajn (koji vjerovatno još uvijek nije konačan). 

Otkriveno je, međutim, da će novi Samsung mobilni uređaj istovremeno moći da pokreće tri aplikacije. 

Novi preklopni telefoni će pokušati da ugroze dva segmenta tržišta - telefona i tableta, nudeći korisnicima jedan proizvod koji objedinjuje karakteristike i mogućnosti oba.

Preporučujemo za Vas