CUP: Institucije da ne podležu pritiscima u slučaju Crnogorskog Telekoma

"Bezrezervno stojimo i stajaćemo uz Crnogorski Telekom i svakog našeg člana dok je god njegovo poslovanje u skladu s važećim pravnim okvirom – ništa manje i ništa više od toga"

4769 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Crnogorsko udruženje poslodavaca
Foto: Crnogorsko udruženje poslodavaca

Crnogorsko udruženje poslodavaca (CUP) saopštilo je da da institucije moraju biti instrument zaštite svih, te da moraju biti pažljive u slučaju Crnogorskog telekoma koji je jedan od najboljih crnogorskih kompanija i, kako kažu, najpoželjnijih poslodavaca u Crnoj Gori.

Iz CUP su kazali da se do sada nisu oglašavali povodom štrajka dijela zaposlenih u Crnogorskom Telekomu jer smatraju da bilo kakve probleme, pa i ovakvog karaktera, treba rješavati u okviru institucija.

"Institucije moraju biti instrument zaštite interesa svih, a ne nešto drugo. Sve manje od ovoga je direktno upereno protiv privrednog, a time i društvenog interesa. Crnogorski Telekom je jedna od najboljih crnogoroskih kompanija i jedan od najpoželjinijih poslodavaca u Crnoj Gori. Poznato je da je on dio renomirane svjetske kompanije koja time što posluje u našoj zemlji nju preporučuje drugim renomiranim svjetskim kompanijama. To je dodatni razlog zbog čega treba biti veoma pažljiv u ovom slučaju. To bi moralo biti jasno svima", navodi se u saopštenju.

Poručuju da od očekuju od nadležnih da postupaju u skladu sa zakonom i da "ni u kom slučaju ne podležu bilo kakvim pritiscima jer samo to može biti društveni interes i ništa drugo".

"Takav odnos očekujemo i od svih zainteresovanih. Mi se kao organizacija poslodavaca na taj način ponašamo od početka, a tako će biti i u buduće. Bezrezervno stojimo i stajaćemo uz Crnogorski Telekom i svakog našeg člana dok je god njegovo poslovanje u skladu s važećim pravnim okvirom – ništa manje i ništa više od toga", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: