Radulovićima sude zbog razbojništva

Tužilaštvo ih tereti da su “u grupi, zajednički, upotrebom sile” oduzeli “audi A6”, zlatni lanac i dva mobilna telefona
335 pregleda 3 komentar(a)
krađa automobila, krađa auta, krađa kola, Foto: Shutterstock
krađa automobila, krađa auta, krađa kola, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.04.2018. 16:08h

Nikšićaninu Predragu Raduloviću (49) i njegovim sinovima Nikoli (22) i Ivanu (20) sudiće se zbog razbojništva počinjenog krajem prošle godine na magistralnom putu Nikšić - Plužine.

To su odlučile sudije podgoričkog Višeg suda, koje su potvrdile optužnicu Višeg tužilaštva podnijetu protiv Radulovića.

Tužilaštvo ih tereti da su 30. decembra oko 15.30 časova, iznad mjesta Miločani “u grupi, zajednički, upotrebom sile” Borisu Durutoviću oduzeli “audi A6”, zlatni lanac i dva mobilna telefona.

“Na koji način su pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 7.404,65 eura”, saopšteno je iz Tužilaštva.

Najstariji Radulović danima je bio u bjekstvu, a njegove sinove policije je uhapsila 1. januara.

Iz Uprave policije tada je rečeno da su Radulovići bezbjednosno interesantne osobe, ali i da su Nikola i Ivan kada su, kako se sumnja napali sugrađanina, bili na vikend odsustvu iz spuškog zatvora.

Tada su pojasnili da Raduloviće sumnjiče da su sa dva automobila presreli Durutovića, izudarali ga bejzbol palicom u predjelu glave, zatim su iz vatrenog oružje ispalili metak u vazduh, izvukli ga iz automobila, oteli mu zlatni lanac, mobilne telefone i pobjegli njegovim “audijem”.

Sva trojica optuženi su za krivično djelo razbojništvo u saizvršilaštvu, a Nikoli Radulović na teret se stavlja i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Bonus video: