Karavan ekoloških auta na putu kroz Crnu Goru

Tojotin hibridni pogon zasnovan je na kombinaciji benzinskog motora i elektromotora, koji u zajedničkom djelovanju pružaju odlične karakteristike - minimalnu potrošnju goriva i niske troškove održavanja
54 pregleda 0 komentar(a)
Toyota
Toyota
Ažurirano: 12.09.2017. 16:49h

Tojota ove godine obilježava vrlo značajan jubilej. Prošlo je 20 godina kada je japanski proizvođač na tržište lansirao svoj prvi hibridni automobil - prijus prve generacije.

Od tada do danas širom svijeta postoji 10 miliona zadovoljnih vlasnika vozila sa ovakvim pogonom. Istovremeno, u Evropi je prodato milion i po hibrida, a benefiti po životnu sredinu su očigledni - u atmosferu je ispušteno 77 tona manje ugljen dioksida.

Ovaj jubilej Tojota obilježava i u Crnoj Gori. Ovlašćeni zastupnik ovog brenda, Efel Motors, organizovao je karavan koji će u narednom periodu da obiđe gradove na primorju i Podgoricu.

“Cilj ove manifestacije je da upoznamo što više ljudi sa prednostima hibridne tehnologije”, kaže Biljana Šoškić, menadžer marketinga u ovlašćenom zastupniku Tojote za Crnu Goru.

Tojotin hibridni pogon zasnovan je na kombinaciji benzinskog motora i elektromotora, koji u zajedničkom djelovanju pružaju odlične karakteristike - minimalnu potrošnju goriva i niske troškove održavanja.

“Deset godina garancije na hibridne baterije predstavlja dodatni motiv za kupovinu baš ovakvog ekološkog vozila”, kaže Šoškić. “Hibridna tehnologija postaje sve popularnija i na našem tržištu, bez obzira što za kupce ovih ekoloških vozila naša država još ne obezbjeđuje olakšice na koje su odavno navikli kupci u svijetu.”

Tokom Tojotinog karavana zainteresovani će moći da probaju hibridne verzije modela RAV4 i C-HR, a biće tu i konvencionalne verzije Jarisa i Aurisa. Toyota Road Show će prvo stići u Bar (14-16. septembar), zatim u Podgoricu (23. i 24. septembar), onda u Tivat (29. septembar - 01. oktobar) i na kraju u Kotor (13-15. oktobar).

Bonus video: