Nikšić bogatiji za 311 dobitnika diploma “Luča”

Za nagrađene učenike program su izveli njihovi drugari iz Muzičke škole “Dara Čokorilo"
125 pregleda 3 komentar(a)
Lučaši Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Lučaši Nikšić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 20.06.2018. 11:12h

Predsjednik Skupštine Opštine Nikšić Radivoje Lala Nikčević upriličio je prijem za dobitnike diplome “Luča” osnovnih i srednjih škola i tom prilikom im uručio knjige. Najsjajnije odličje ove godine dobilo je 311 učenika i to 140 učenika iz 14 osnovnih škola i 171 srednjoškolac.

“Nikšićke škole oduvijek su davale onaj potencijal koji je kasnije činio okosnicu intelektualnog života, ne samo našeg grada, nego Crne Gore i šire. Naš grad je zasigurno ponosan na njih, ništa manje nego njihovi roditelji, nastavnici i profesori”, kazao je Nikčević.

Izrazio je nadu da će učenici istrajati na putu uspjeha, a lokalna uprava, kako je kazao, znaće da ih podrži i pomogne, kao što to čini i sada putem stipendija i studentskih nagrada.

“Na nama je da vam stvorimo još bolje uslove za školovanje i rad kako bi vaši potencijali i ambicije dobili punu afirmaciju. Želim vam dobro zdravlje, puno radosti i uspjeha i da kao prave lučonoše gdje god bili s ponosom pronosite ime nikšićkih škola i našeg grada”, poručio je predsjednik SO Nikšić.

U ime nagrađenih učenika zahvalila se sada već bivša gimnazijalka Sara Vujičić koja se zahvalila na prijemu, a profesorima na prenesenom znanju u toku školovanja.

“Svojoj generaciji želim da bez obzira na to koji put budu odabrali da budu hrabri i istrajni, da ne zaborave svoj grad i da mu se uvijek vraćaju”, poručila je Sara.

Za nagrađene učenike program su izveli njihovi drugari iz Muzičke škole “Dara Čokorilo”.

Bonus video: