Izabrana v.d. predsjednice Savjeta žena partije Biram Crnu Goru

"Zalagaću se da žene u našoj partiji imaju priliku, ali i ohrabrenje da iskoriste svoje potencijale i time doprinesu radu Savjeta, ali i društvu u cjelini", naglasila je Jovanović

4395 pregleda 3 komentar(a)
Jovanović, Foto: Biram Crnu Goru
Jovanović, Foto: Biram Crnu Goru

Na sinoć održanoj I sjednici novog saziva Predsjedništva partije Biram Crnu Goru, a imajući u vidu značaj uloge Savjeta žena, koji treba da doprinese boljem položaju žena u društvu, poštovanju njihovih prava u skladu sa evropskim standardima, aktivnom učešću u politici i samoj partiji na svim nivoima, za v.d. predsjednice Savjeta žena Biram Crnu Goru izabrana je mr Jelena Jovanović, doktorand međunarodne bezbijednosti na Univerzitetu Donja Gorica.

G-đa Jovanović je rođena 1988. godine u Baru. Osnovne studije iz oblasti međunarodnih odnosa završila je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore. Magistrirala je političke nauke na istom fakultetu. Radila je u nastavi, ali ima i dugogodišnji analitičarski staž. Autor je mnogih naučnih radova iz oblasti zabrane diskriminacije.

Polazeći od poštovanja principa ravnopravnosti kada je u pitanju zastupljenost žena i muškaraca u politici i uopšte, posebno u pogledu rukovodećih nivoa, kao i djelovanja Savjeta žena naše partije u svrhu ukidanja svih oblika diskriminacije prema ženama u svim segmentima društva, stvaranja jednakih mogućnosti i šansi pri zapošljavanju, jednake plate za rad jednake vrijednosti i promovisanja principa rodne ravnopravnosti, Jovanović posebno ističe potrebu jasne profilacije žena u Crnoj Gori kao jednako sposobnih i prisutnih u svim procesima.

"Zalagaću se da žene u našoj partiji imaju priliku, ali i ohrabrenje da iskoriste svoje potencijale i time doprinesu radu Savjeta, ali i društvu u cjelini”, naglasila je mr Jelena Jovanović.

"Kako Biram Crnu Goru nastoji da ojača saradnju sa NVO i ostalim subjektima koji promovišu implementaciju rodne ravnopravnosti i osnaživanje materijalne i ekonomske nezavisnosti žena, kao najvažnije ističem potrebu da rodna ravnopravnost u radu Savjeta bude suštinska i vidljiva kroz konkretne postupke, a ne samo u narativu. U tom cilju, naša partija će nastaviti da se zalaže za pravednije društvo u kojem su žene jednako zastupljene i u kojem se poštuju sva njihova prava”, zaključuje Jovanović.

Press služba BCG- BB