Nastavljena potraga za nestalim Podgoričaninom

Iz UPS su najavili da će, ukoliko B.R. do večeras ne bude nađen, oni i u subotu svojim spasilačkim plovilom SAR-1 koji je baziran u Budvi, nastaviti pretragu
203 pregleda 0 komentar(a)
potraga Uprava pomorske sigurnosti, Foto: Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore
potraga Uprava pomorske sigurnosti, Foto: Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore
Ažurirano: 20.04.2018. 12:00h

Uprava pomorske sigurnosti Crne Gore nastavila je jutros u pet časova potragu za Podgoričaninom B.R. (60) koji je u srijedu poslijepodne nestao na moru kod Buljarice.

Za njim jutros tragaju plovila UPS, Mornarice VCG i Lučkih kapetanija Bar i Kotor.

U pretraživanje akvatorijuma pred obalom Crne Gore uključen je i helikopter MUP-a.

Brod SAR-3 pretražuje akvatorijum od ulaza u Boku do Budve, a plovilo MVCG i plovilo Lučke kapetanije Bar morski prostor između Bara i Budve.

JWPlayer video mesto

Večeras ističe rok od 48 sati od monenta prijavljivanja nestanka osobe na moru u kome po zakonu, potraga treba da bude završena.

Iz UPS su najavili da će, ukoliko B.R. do večeras ne bude nađen, oni i u subotu svojim spasilačkim plovilom SAR-1 koji je baziran u Budvi, nastaviti pretragu tog dijela akvatorijuma.

Prema nezvaničnim saznanjima, B.R. i njegov prijatelj N.C. su u srijedu poslijepodne iznajmili pedalinu u Buljarici i sa njom, kako su rekli, otišli na pecanje nedaleko od obale. Međutim, pedalinu brzo počelo nositi nevrijeme i njih dvojica krenuli su da plivaju prema obali, pri čemu jer N.C. uspio da dostigne do obale i obavijesti policiju o nesreći koja se dogodila.

Potraga je odmah krenula u akvatorijumu koji zahvata pojas udaljen 15 nautičkih milja od obale kod Buljarice.

O nestanku Podgoričanina UPS je zvanično obavijestila i državne organe Hrvatske, čija će Pomorska policija pretražiti pojas uz granicu dviju država na moru sa hrvatske strane.

Galerija

Preporučujemo za Vas