DPS Budva: Tražićemo skraćenje mandata Skupštini i raspisivanje izbora

“Ne smije se tolerisati da u opštini koja predstavlja centralnu osovinu crnogorskog turizma, njen uhapšeni predsjednik koji se sumnjiči za najteža krivična djela, zajedno sa svojim partijskim kolegama, ugrožava osnovna prava zaposlenih, da budu isplaćeni za svoj rad"

5632 pregleda 15 komentar(a)
Foto: TV Vijesti
Foto: TV Vijesti

Nakon odluke suda da odbije zahtjev Opštine Budva da pritvoreni Milo Božović nastavi sa potpisivanjem službenih dokumenata u zatvoru, stekli su se svi uslovi da se skrati mandat lokalnom parlamentu i da se raspišu vanredni lokalni izbori na jesen, kazao je lider budvanskog DPS Milan Tičić.

Kako navodi, izbori su jedini logičan izlaz iz nenormalne situacije u kojoj su se našli Budva i njeni građani, nakon propalog pokušaja Demokratskog fronta da izmjesti kancelariju predsjednika opštine Budva u spuški zatvor.

“Ne smije se tolerisati da u opštini koja predstavlja centralnu osovinu crnogorskog turizma, njen uhapšeni predsjednik koji se sumnjiči za najteža krivična djela, zajedno sa svojim partijskim kolegama, ugrožava osnovna prava zaposlenih, da budu isplaćeni za svoj rad. Nepodnošljiva lakoća sa kojom je DF odbio naš konstruktivan predlog da iz svojih redova izaberu potpredsjednika ili predsjednika opštine, te da se na taj način omogući redovna isplata plata radnicima i funkcionisanje lokalnih službi tokom sezone, a da na jesen otvorimo dijalog o izborima, ogoljava dubinu problema kojeg živimo u Budvi”, istakao je Tičić.

Obavještavamo javnost, kako dodaje, u Budvi i Crnoj Gori da će naš odbornički klub uputiti zahtjev za sazivanje kolegijuma predsjednika Skupštine, na kojem ćemo predložiti potpisivanje inicijative za održavanje vanredne sjednice povodom skraćenja mandata Skupštini opštine Budva.

“Pozivamo sve političke subjekte, uključujući i odbornike DF-a, da se suoče sa ovom novom okolnošću i da u narednim danima postupamo odgovorno, i u najboljem interesu Budve i njenih gradjana”, zaključio je Tičić.

Bonus video: