Predstavljen novi Tviter logo, Mask hoće da stvori "super aplikaciju"

Tviter je napravio veliki utisak i promijenio način na koji komuniciramo. Sada će X ići dalje, i transformisati globalni gradski trg"

6365 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sliku novog loga za Tviter, bijelo slovo X na crnoj pozadini, predstavila je danas generalna direktorka kompanije pošto je vlasnik kompanije Ilon Mask (Elon Musk) rekao da hoće da se otarasi loga sa plavom pticom.

U Tviter poruci jutros Linda Jakarino napisala je "X je tu, hajde to da uradimo", prenijela je britanska televizijska mreža Bi-Bi-Si (BBC).

Tviter
foto: Reuters

Mask je promijenio sliku na svom profilu u novi logo i dodao X.com svojoj biografiji na Tviteru.

Mask je juče rekao da hoće da promijeni logo Tvitera i napisao preko te društvene mreže "uskoro ćemo reći zbogom brendu Tviter, i postepeno svim pticama".

Prema izvještajima Mask hoće da stvori "super aplikaciju" nazvanu "X".

Jakarino je napisala na Tviter platformi da će promjena brenda donijeti uzbudljive nove mogućnosti.

"Tviter je napravio veliki utisak i promijenio način na koji komuniciramo. Sada će X ići dalje, i transformisati globalni gradski trg", napisala je ona.

Mask, koji je prošle godine kupio Tviter za 44 milijarde dolara, već je u aprilu promijenio ime kompanije u "X Corp" i redovno pominje projekat da društvenu mrežu pretvori u mrežu sa višestrukim servisima i finansijskim uslugama, kao što je "WeChat" u Kini.

Ta promjena imena dolazi u vrijeme finansijskih problema u Tviteru. Mask je otpustio veliki broj zaposlenih, jer su opali prihodi od oglašavanja.

Tviter se suočava sa konkurentskim aplikacijama, kao što je nova aplikacija Threads kompanije Meta.

Bonus video: