OŠ "Luka Simonović" organizovala školski sajam knjiga

Dio prihoda sa Sajma, koga su posjetili kako učenici škole i njihovi roditelji, tako i učenici osnovnih i srednjih škola iz Nikšića, opredijeljen je za liječenje bivšeg učenika škole "Luka Simonović", Ilije Bulajić, kome je za transplataciju bubrega potrebno oko 60.000 eura
413 pregleda 0 komentar(a)
Školski sajam knjiga OŠ Luka Simonović, Foto: OŠ Luka Simonović
Školski sajam knjiga OŠ Luka Simonović, Foto: OŠ Luka Simonović
Ažurirano: 24.04.2018. 08:21h

U Osnovnoj školi "Luka Simonović" u Nikšiću, na Svjetski dan knjige, šestu godinu zaredom organizovan je Školski sajam knjiga.

Ovogodišnji sajam bio je posvećen crnogorskom pjesniku Mirku Banjeviću, pa je za moto odabran njegov stih "Niko ne zna šta se ispod neba skriva", iz zbirke "Pobuna uma".

Sajam je otvorio direktor škole Spasoje Gardašević, a u programu su, pored učenika, učešće uzeli i predsjednik Književne zajednice "Mirko Banjević", Radislav Gardašević, i ovogodišnja dobitnica istoimene nagrade, poetesa Ana Pejović.

Što se izdavača tiče tradicionalno su učestvovali "Narodna knjiga", "Gradska knjižara", "Strana knjiga" i "Unireks". Tradicija je nastavljena i mini knjigama sa stihovima pjesnika kome je Sajam posvećen, kao i štandom za razmjenu knjiga.

Dio prihoda sa Sajma, koga su posjetili kako učenici škole i njihovi roditelji, tako i učenici osnovnih i srednjih škola iz Nikšića, opredijeljen je za liječenje bivšeg učenika škole "Luka Simonović", Ilije Bulajić, kome je za transplataciju bubrega potrebno oko 60.000 eura.

Galerija

Bonus video: