Dva udesa na istom mjestu na Svetom Stefanu: Opština da riješi problem "crne tačke"

Mještani su upozorili da lakat krivina predstavlja veliki problem za sigurnost pješaka, posebno male djece
0 komentar(a)
Sveti Stefan, sudar kamiona za odvoz smeća i automobila, Foto: Vuk Lajović
Sveti Stefan, sudar kamiona za odvoz smeća i automobila, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 27.06.2018. 13:27h

Sudar kamiona za odvoz smeća i automobila koji se jutros dogodio na oštroj krivini u ulici Slobode u naselju Sveti Stefan, bio je povod da se mještani ponovo oglase protestujući da Opština što prije mora riješiti problem ove crne saobraćajne tačke u tom ljetovalištu.

Pravom srećom u udesu nije bilo povrijeđenih, ali lakat krivina, zbog izgradnje velike zgrade je postala je saobraćajno nepregledna, zbog čega nerijetko dolazi do udesa. Nekoliko sati kasnije se dogodio novi udes na istom mjestu.

Mještani su još krajem maja, kako su naveli u obraćanju "Vijestima" uputili dopis opštinsakom Sekretarijatu za komunalno stambene poslove da se problem riješi.

"S obzoirom da je nedavnom izgradnjom objekta većih gabarita na takozvanoj lakat krivini u naselju Šumet na Svetom Stefanu, postalo je dosta saobraćajno neizvodljivo pravilno upravljati vozilima, zbog suženog vidika sa obje strane kolovoza. Molimo vas da hitno reagujete postavljajući odgovarajuću saobraćajnu signalizaciju – ogledala, ležeće policijace. Iako nijesmo stručnije upućeni u konkretne aktivnosti, koje će te u smislu bezbjednosti izvoditi, molimo da to što prije okončate, kako ovaj problem ne bi sačekao jek turističke sezone", navodi se u peticiji koju je potpislao više od 50 mještana.

Upozorili su da lakat krivina predstavlja veliki problem za sigurnost pješaka, posebno male djece.

Bonus video: