Radnici KAP-a od VDT-a traže zaštitu zakonitosti

Predstavnik bivših radnika Nikola Raković “Vijestima” je rekao da će zahtjev Tužilaštvu podnijeti čim dobiju odluku Ustavnog suda u pisanoj formi. “Hoćemo da vidimo na šta se to poziva Ustavni sud, da li na socijalni program koji nije zaveden, ni pečatiran”, kazao je Raković
52 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Raković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Nikola Raković, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.04.2018. 17:15h

Bivši radnici Kombinata aluminijuma podnijeće Vrhovnom državnom tužilaštvu zahtjev za zaštitu zakonitosti zbog odluke Ustavnog suda da se neustavnim proglasi Zakon o izmirivanju obaveza prema radnicima KAP-a.

Predstavnik bivših radnika Nikola Raković “Vijestima” je rekao da će zahtjev Tužilaštvu podnijeti čim dobiju odluku Ustavnog suda u pisanoj formi. “Hoćemo da vidimo na šta se to poziva Ustavni sud, da li na socijalni program koji nije zaveden, ni pečatiran”, kazao je Raković.

Sindikati Prerade i Kovačnice ranije su Ustavnom sudu dostavili zahtjev za ocjenu ustavnosti Zakona o izmirenju obaveza prema radnicima KAP-a. Tvrde da su Prerada i Kovačnica sastavni dio KAP-a, zbog čega se i socijalni program odnosi na njih.

Bonus video: