Autom udario u krivo drvo, a sud ga kaznio

Epilog policijskog uviđaja je bio dvogodišnji sudski proces u kojem je kažnjen novčano, sa tri kaznena boda i privremenim oduzimanjem dozvole
398 pregleda 26 komentar(a)
parking krivo drvo, Foto: Privatna arhiva
parking krivo drvo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 28.07.2018. 17:55h

Kada je, prije dvije godine, na parkingu u blizini Ministarstva unutrašnjih poslova, Podgoričanin udario u stablo koje se nadvilo nad parking, nije ni slutio da će zažaliti što je pozvao policiju da ukaže na problem.

Čitalac “Vijesti”, čiji je identitet poznat redakciji, na parkingu u Ulici Jovana Tomaševića u Podgorici je, vozeći u rikverc, udario u nakošeno stablo koje je slomilo zadnje staklo na njegovom automobilu.

“Vozim već 40 godina ali, zbog optičke varke, osjećaja dubine koja se javlja pri gledanju prepreke koja je nagnuta prema posmatraču i uvjerenja da na uređenom parkingu ne mogu imati ikakav rizik od drveta u drvoredu, udario sam u drvo koje je bilo toliko nagnuto da mu je stablo ušlo u gabarit parkinga”, kazao je čitalac.

Kad je od stanara obližnjih zgrada čuo da se to dešava i drugim vozačima, pozvao je policiju sa namjerom da riješi problem.

“Nisam tražio nikakav zapisnik, niti nadoknadu štete. Policija je, ipak, napravila zapisnik. Poslije izvjesnog vremena dobio sam poziv na Sud”, navodi.

Epilog policijskog uviđaja je bio dvogodišnji sudski proces u kojem je kažnjen sa oko 170 eura kazne, tri kaznena boda i privremenim oduzimanjem dozvole.

“Okrivljeni... je kriv zato što je dana 06.12.2015. godine u 12,40 časova, na parking prostoru... izazvao saobraćajnu nezgodu, na način što je sa putničkim vozilom... vožnjom unazad započeo kretanje na parking prostoru... a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na bezbjedan način, usljed čega dolazi do kontakta zadnjeg dijela njegovog vozila sa stablom drveta, kojom prilikom je nastala materijalna šteta na vozilu”, navodi se u rješenju Suda za prekršaje, u koje su “Vijesti” imale uvid.

Ono što mu je bio cilj, da riješi problem, nije postigao, a kazna mu je naplaćena dva puta, te sad mora da traži svoj novac nazad.

"Želim da ukažem na to kako građanin, koji hoće da ukaže na problem i želi da ga prijavi, može da prođe. Niko se nije osvrnuo na član ‘učesnik u saobraćaju je dužan da... obavijesti nadležni organ o svakom događaju, odnosno pojavi koja ugrožava ili može ugroziti bezbjednost saobraćaja’"

Bonus video: