Spajić za poboljšanje saradnje sa Kosovom, na putu ka EU uvjeren da je slovačko iskustvo izuzetno važno

Premijer razgovarao sa abasadorima Kosova i Slovačke

2422 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Gov.me/Saša Matić
Foto: Gov.me/Saša Matić

Premijer Milojko Spajić zalagaće se za poboljšanje bilateralne saradnje na polju ekonomije sa Kosovom, kao i da će na putu Crne Gore ka Evropskoj uniji slovačko iskustvo i potencijalna ekspertska pomoć biti izuzetno važni.

To se navodi u saopštenju Vlade, nakon sastanka Spajića sa ambasadorima Slovačke i Kosova.

"Tokom sastanka sa ambasadorom Slovačke Borisom Gandelom konstatovano je da su bilateralni odnosi odlični, te da kao takvi predstavljaju dobru osnovu za jačanje ekonomske saradnje, kroz povezivanje privrednika i posebno privlačenje investicija iz Slovačke. Na toj liniji ambasador Gandel je poručio da postoji dosta zainteresovanih investitora, koji žele da razvijaju biznis u Crnoj Gori. Premijer Spajić je naglasio da su slovačko iskustvo i potencijalna ekspertska pomoć izuzetno važni, jer je ta zemlja završila proces ulaska u Evropsku uniju za samo tri godine", piše u saopštenju Vlade.

Tokom sastanka sa ambasadorkom Kosova Arijanom Žerkom Hodžom, kako se dodaje u saopštenju bilo je riječi o poboljšanju bilateralne saradnje na polju ekonomije.

g3rv
foto: Gov.me/Saša Matić

"Te o potrebi unaprjeđenja infrastrukturne povezanosti, kao bitnom segmentu za razvoj čitavog regiona. Zajedničkom saradnjom može doći i do znatno bolje iskorišćenosti sredstava koji su dostupni kroz pristupne fondove, konstatovali su sagovornici. Na sastanku je ocijenjeno važnim razviti na održiv način i zajednička prirodna dobra koja,kako je ocijenjeno, imaju veliki potencijal, poput Prokletija", piše u saopštenju.

Bonus video: