Međunarodni festival dječije pjesme "Naša radost"

Dječiji festival ’’Naša radost’’ gledajte u nedjelju od 14.05 časova

1713 pregleda 110 reakcija 0 komentar(a)
Foto: Promo sadržaj
Foto: Promo sadržaj

Festival dječije pjesme "Naša radost" koji je i ove godine održan krajem novembra, ponudio je 16 novih pjesama za djecu. Novina je da je Selekciona komisija festivala "Naša radost" ove godine izabrala 14 pjesama pristiglih na konkurs, kao i još tri rezervne kompozicije. Dvije kompozicije koje su se ove godine takmičile za neku od nagrada festivala djelo su djece, a izabrao ih je žiri Zavoda za školstvo Crne Gore, na osnovu konkursa "I naša radost".

Konkurs je imao iste propozicije kao i onaj koji raspisuje Dječiji savez Podgorice, organizator festivala "Naša radost". Ovo je omogućeno na osnovu potpisivanja Memoranduma između Dječijeg saveza i Zavoda za školstvo, naveo je Aleksandar Milošević, direktor Dječijeg saveza.

Promo sadržaj
foto: Promo sadržaj

Razlog za ovakav postupak, navodi on, jeste da se podstakne dječije stvaralaštvo, ali i da se ovaj tradicionalni festival pjesme za djecu osvježi i ponudi nešto novo.

’’Cilj je da se kod naših osnovaca i srednjoškolaca probudi autorska nota, talenat i ljubav prema muzici, i u duhu festivala da se ponudi nešto novo’’ - rekao je Milošević.

Umjetnička direktorica festivala, Zoja Đurović, istakla je da je konkurencija bila jaka te da su se sa svojim kompozicijama na Festivalu predstavila djeca uzrasta do 13 godina.

“Trendovski idemo naprijed, vrlo doziramo upotrebu nekih novih modnih detalja kada je u pitanju muzika. Prije svega njegujemo dobar i kvalitetan dječiji tekst. Veliku pažnju posvećujemo odabiru članova žirija. Ove godine smo imali veoma dobru ponudu”, navela je Đurović.

Promo sadržaj
foto: Promo sadržaj

Dječiji festival ’’Naša radost’’ gledajte u nedjelju poslije Vijesti u 14 časova.