Boljević: Novac za kupovinu vile Marovića pozajmio sam od Subotića

"Krstović je počeo da je rekonstruiše i rekao sam mu da ako mu prifali novca da ima kod mene, misleći na onih 300.000 eura koje su mi ostale od pozajmice od Subotića. Stali smo sa radovima jer su iskrsli pravni problemi", kazao je Boljević
323 pregleda 16 komentar(a)
Isat Boljević, Foto: Savo Prelević
Isat Boljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.05.2018. 11:53h

Pred vijećem predsjednika podgoričkog Višeg suda Borisa Savića danas je održano pripremno ročište po zahtjevu Specijalnog tužilaštva koje traži trajno oduzimanje stana optuženog Svetozara Marovića ali i vile koju je od njegove supruge kupio Radojica Krstović.

Svjedok Isat Boljević rekao je da Krstovića poznaje već 20 godina i da su radili zajedno sa namještajem.

"To ljeto 2015. me pitao imam li para radi ulaganja, tačnije kupovinu jedne kuće. Kako imam dosta kontakata sa Emiratima i drugim strancima obavio sam par razgovora i pozvao mog druga Stanka Subotića. Pitao sam ga da li ima para da mi pozajmi na šta mi je odgovorio da se javim krajem ljeta" .

Boljević je tokom svjedočenja rekao da su Subotić i on dobri drugovi i da se često gledaju.

"U avgustu te godine pozvao me i rekao da ima 1,5 miliona eura da mi da na zajam. Pozvao sam Radojicu i pitao ga da li ponuda i dalje važi našta mi je rekao da mu je potrebno 1,2 miliona eura a da će on dati 300.000 eura. Plan nam je bio da kuću kupimo, renoviramo, prodamo strancima, vratim dug Subotiću, a ostatak podijelimo".

Boljević je rekao i da mu Subotić tih 1,5 milina nije dao na kamatu, kao i da nije ništa potpisivao.

"Riječ je bio o kešu i prilikom predaje 1,2 miliona eura Krstoviću potpisali smo priznanicu o preuzimanju novca".

Na pitanje specijalne tužiteljke Lidije Vukčević ovaj svjedok je rekao da Subotića poznaje od 1996. godine te da je sa njim imao poslovnu saradnju, odnosno da mu je namještao i opremao kuće i stanove u Beogradu i Crnoj Gori.

"Nije mi bio prvi put da uzmem novac od Subotića. Davao mi je mnogo više novca od ovog iznosa. Novac za kupovInu kuće od njega sam uzeo u avgustu u njegovom hotelu "Vila Montenegro", rekao je Boljević.

Dodao je da je prije kupovine kuće istu vidio nekoliko puta te da je dovodio i potencijalne kupce iz Dubaija kojima je nudio da je kupe za dva miliona eura.

"Krstović je počeo da je rekonstruiše i rekao sam mu da ako mu prifali novca da ima kod mene, misleći na onih 300.000 eura koje su mi ostale od pozajmice od Subotića. Stali smo sa radovima jer su iskrsli pravni problemi", kazao je Boljević.

Neće saslušavati Subotića, Đorđina zbog svetozara nije mogla da dođe

Sudija Boris Savić donio je odluku da u ovom postupku ne bude sasšušan Subotić jer je prethodno punomoćnica Krstovića, advokatica Jelena Kevčević odustala od tog predloga.

Na danšnjem ročistu nije se pojavila supruga optuženog Svetozara Marovića, Đorđina, koja je sud preko punomoćnika obavijestila da zbog zdravstvenog stanja svog muža nije u mogućnosti da dođe i svjedoči.

Sud je prihvatio predlog Marovićevog branioca Vladimira Marinkova da se uputi zamolnica nadležnim organima Srbije radi neposrednog saslušanja Đorđine Marović.

Naredno ročište u ovom postupku zakazano je za 11. jun.

U Višem sudu održano je i ročište po prijedlogu SDP-a da se privremeno oduzme imovina koju posjeduju Marovićev sin Miloš, snaha Tamara, te njen brat Ivan Popović.

U tom postupku kao svjedok pojavila se Budvanka Nada Marović.

Bonus video: