Radonjić: Grad mora da se uključi u rješavanje statusa i definisanje uslova za legalizaciju objekata

Radonjić je istakao da novac koji građani plate treba da im bude vraćen kroz kultivisanje naselja i izgradnju neophodnih sadržaja
130 pregleda 3 komentar(a)
Goran Radcnjić, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Goran Radcnjić, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ažurirano: 13.05.2018. 09:36h

Rukovodstvo Ujedinjene Crne Gore i odbornički kandidati obišli su juče naselje Park šuma Zagorič, i razgovarali sa građanima o rješavanju njihovog životnog problema. Time su se odazvali pozivu stanovnika Park šume koji je upućen svim političkim subjektima, soapšteno je iz ove partije.

Predsjednik Izvršnog odbora Ujedinjene Crne Gore Goran Radonjić podsjetio je da su predstavnici UCG, poslanici i odbornici, i ranije davali podršku građanima Park šume, te da su među tim građanima i članovi UCG. Kazao je okupljenim građanima da se "svi zajedno moramo suprostaviti klasifikovanju građana na one kojima je dozvoljeno sve i one na kojima se sprovode surove mjere. "

Podsjetio je da postoje firme i pojedinci koji državi duguju stotine miliona evra poreza, pa niko ne zatvara te firme ili hapsi pojedince, već im se uvijek iznalaze izgovori i opravdanja za izbjegavanje zakonskih obaveza.

"Zajedno sa kolegama iz stranke, među kojima su i ljekari, dolazeći do ovog mjesta danas, zapitali smo se kako, u slučaju nevolje, objasniti hitnoj pomoći kako da dođe do neke od vaših kuća. Ne zna se ni gdje je ulica, o imenima ulica da ne govorimo, brojevi ne postoje. Ne samo u nevolji, nego i najljepšim povodima – opet je nemoguće objasniti ljudima gdje tačno da dođu. Prije nekoliko dana došlo je do predizbornog „popravljanja“, i to kakvog, nasut je šljunak na par mjesta, i mašine su otišle. Pa zar ulice tako treba da izgledaju, i to nakon „popravljanja“, zar je to stanje infrastrukture koje želimo? – kazao je Radonjić.

On je istakao da moraju postojati razlike između onih koji su izgradili hiljade kvadrata koje koriste za iznajmljivanje i onih koji su naseljavanjem u Park šumi obezbijedili sebi krov nad glavom. Tu moraju postojati striktno definisani kriterijumi i odgovorna uprava mora da zna i prepozna svaki slučaj pojedinačno.

"Grad mora da se uključi u rješavanje statusa i definisanje uslova za legalizaciju objekata. Mora da se uključi i država, jer bi primarni interes države morao da bude da ljudi žive kao ljudi, bez straha od bagera i rušenja, bez straha od policijskog iseljavanja“, poručio je Radonjić.

Radonjić je istakao da novac koji građani plate treba da im bude vraćen kroz kultivisanje naselja i izgradnju neophodnih sadržaja.

"Obaveza je gradske administracije da ovo naselje što prije učini pristojnim i prihvatljivim za dostojanstven život. Hitno treba napraviti ulice, asfaltirane i sa trotoarima, sa gradskim prevozom. Takođe, ovom naselju neophodni su dom zdravlja, vrtić, škola. To su ciljevi za koje se zalaže Ujedinjena Crna Gora.“

Na kraju je poručio da svi koji kažu da će ovaj problem riješiti besplatno, ne govore istinu, i na neodgovoran način varaju građane, koji to ni ne traže, već žele da plate adekvatnu i pravednu cijenu.

"To su demagoške igre i jeftina obećanja u susret izborima. Mi vam kažemo da ćemo problem riješiti, na korist svih i u skladu sa svačijom materijalnom situacijom, koju treba definisati i poštovati", zaključio je Radonjić.

Bonus video: