Zenka: Bajram uspostavlja ravnotežu između materijalnih i duhovnih vrijednosti

"Neka ovaj praznik bude još jedan podsjetnik na potrebu da među nama vlada ljubav, mir, tolerancija i uzajamno povjerenje", navodi se u čestitki
108 pregleda 0 komentar(a)
Mehmet Zenka, Foto: Savo Prelević
Mehmet Zenka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.06.2018. 13:27h

Ministar ljudskih i manjinskih prava, Mehmed Zenka, čestitao je reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu Fejziću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti Ramazanski bajram.

On je vjernicima poželio da praznik dočekaju čiste duše i srca i da poruku mira i solidarnosti šire neprestano i svakodnevno.

"Neka ovaj praznik bude još jedan podsjetnik na potrebu da među nama vlada ljubav, mir, tolerancija i uzajamno povjerenje", navodi se u čestitki.

Početak Bajrama, kako je rekao Zenka, znači kraj posta koji je bio način da se afirmišu vrijednosti dobra, humanosti i solidarnosti.

“Želim da i ovaj praznik provedete u krugu vaših porodica, prijatelja i dobronamjernih ljudi, i da slogom širite uvijek svijetle poruke Ramazanskog bajrama”, dodao je ministar.

Zanka je kazao da je Bajram idealna prilika da se pomire različiti stavovi, iskaže tolerancija i oprosti, a sve u cilju jačanja međuljudskih odnosa.

“Kao vjesnik pobjede nad iskušenjima, Bajram uspostavlja ravnotežu između materijalnih i duhovnih vrijednosti. Svima koji su postili iskreno želim da im Bog primi post”, navodi se u čestitki.

Bonus video: