HN: Za Službu zaštite i spasavanja nova oprema

Zaštitna oprema za ulazak u vatru nije obnavljana nekih desetak godina
183 pregleda 1 komentar(a)
Vatrogasci Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Vatrogasci Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.08.2018. 11:17h

Hercegnovska Služba zaštite i spasavanja dobila je nove šljemove i zaštitnu opremu za ulazak u vatru, kao i cistijernu kapaciteta 13 kubika. Oprema i vozilo koji su tokom ove nedelje stigli u Vatrogasni dom nabavljeni su zahvaljujući Opštini Herceg Novi i lokalnoj Turističkoj organizaciji, a ukupna vrijednost investicija je oko 56 hiljada eura, saopšteno je iz lokalne uprave.

Zaštitna oprema za ulazak u vatru nije obnavljana nekih desetak godina, a nabavkom novih odijela znatno se unapređuje sigurnost vatrogasaca na terenu i njihova efikasnost, ističe načelnik Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović. Radi se o kompletu koji čine jakna, bluza i čizme. Vrijednost ove investicije iznosi oko 30 hiljada eura, a cistjerrne 20 hiljada eura.

Ćirović napominje da je tokom ove sedmice Turistička organizacija Herceg Novog donirala Službi zaštite i spasavanja nove zaštitne šljemove, u vrijednosti od šest hiljada eura.

Ovog ljeta Služba zaštite i spasavanja imala je manje tehničke intervencije i požare manjeg obima koje su brzo i efikasno lokalizovali i ugasili. Pripadnici su ovih dana angažovani na gašenju požara u Budvi, zajedno sa pripadnicima DVD Luštica.

Galerija

Bonus video: