Manastir Podmaine: Žalimo zbog incidenta, osobe koje su učestvovale u njemu su gosti, a ne iskušenici

"Odmah nakon ovog iznenadnog i nemilog događaja kojem nije prethodila nikakva svađa ili nešto slično Uprava manastira je obavijestila nadležne u policiji i pozvala hitnu pomoć, koji su odmah došli na lice mjesta i profesionalno obavili svoj posao te povrijeđenom licu ukazali pomoć""

20178 pregleda 34 reakcija 35 komentar(a)
Foto: manastirpodmaine.org
Foto: manastirpodmaine.org

Uprava manastira Podmaine potvrdila je da se u manstiru desio incident, ali i negirala da su osobe koje su učestvovale u njemu iskušenici.

"U našem manastiru su u svojojstvu gostiju već par dana boravila dva lica između kojih se desio ovaj nemili događaj. Dakle nemaju status iskušenika niti su članovi manastirskog bratstva kako su to prenijeli pojedini mediji. Odmah nakon ovog iznenadnog i nemilog događaja kojem nije prethodila nikakva svađa ili nešto slično Uprava manastira je obavijestila nadležne u policiji i pozvala hitnu pomoć, koji su odmah došli na lice mjesta i profesionalno obavili svoj posao te povrijeđenom licu ukazali pomoć", saopštila je uprava manastira.

Državljanin Srbije M.P. (28) uhapšen je zbog sumnje da je u manastiru Podmaine u Budvi nožem u predjelu vrata ranio jednu osobu. "Vijestima" nezvanično rečeno iz policije rečeno da je došlo do sukoba dva iskušenika, gosta manastira, te da je jedan od njih nanio povredu oštrim predmetom.

"Manastirsko bratstvo žali zbog ovog incidenta kojim je narušen manastirski mir i zloupotrijebljeno gostoprimstvo, i moli se za brz oporavak povrijeđenog", piše u saopštenju uprave manastira Podmaine.

Bonus video: