Ibrahimović sa ambasadorkom Francuske: Interes svih da Zapadni Balkan što prije postane integralni dio EU

Ibrahimović i Maskaj saglasili su se da je posebno važno osnažiti i ubrzati taj proces kada je u pitanju Crna Gora, kao država koja je i formalno i suštinski najbliža članstvu u EU.

1467 pregleda 9 komentar(a)
Razgovarali o političkoj situaciji u Crnoj Gori i regionu: Maskaj i Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka
Razgovarali o političkoj situaciji u Crnoj Gori i regionu: Maskaj i Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović i ambasadorka Republike Francuske u Crnoj Gori An Mari Maskaj razgovarali su danas o odnosima dvije države, političkoj situaciji u Crnoj Gori i regiji, geopolitičkoj situaciji i njenom uticaju na Crnu Goru i regiju kao i na proces pristupanja Crne Gore i država regije EU.

Tokom razgovora istaknuta je važnost snaženja reformi kako u Crnoj Gori tako i regiji Zapadnog Balkana, te podvučeno da i države regije sa jedne, kao i EU i države EU sa druge strane, imaju svoje uloge u tom procesu i da svako treba da učini dodatni napor kako bi proces bio osnažen i ubrzan, jer je interes svih da Zapadni Balkan što prije postane integralni dio EU, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Ibrahimović i Maskaj saglasili su se da je posebno važno osnažiti i ubrzati taj proces kada je u pitanju Crna Gora, kao država koja je i formalno i suštinski najbliža članstvu u EU, čime bi se ostalim državama koje žele da pristupe EU poslao jasan signal da imaju EU perspektivu i da ona zavisi isključivo od rezultata rada na neophodnim reformama. Saglasili su se i da bi pozitivan izvještaj o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR) bio dodatni podstrek za EU integracije, te podvukli ulogu i značaj konstruktivne i potpuno proevropske politike Bošnjačke stranke tokom cijelog procesa pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji.

Ambasadorka Maskaj potvrdila je punu posvećenost Republike Francuske da pruži svaku vrstu podrške Crnoj Gori na evropskom putu na čemu joj se predsjednik Ibrahimović zahvalio.Na kraju je istaknuta potreba snaženja proevropskih snaga u Crnoj Gori u cilju osiguravanja evropskog puta, stoji u saopštenju BS.

Bonus video: