Raičević: Odlazeća vlast pokušava skrenuti pažnju javnosti sa ključnih problema

Crnogorska kulturna mreža uručila je nedavno inicijativu predsjedniku Opštine Mirku Đačiću da Pljevlja dobiju ulicu 21. maj, što je on i prihvatio
99 pregleda 1 komentar(a)
Radan Raičević, Foto: Goran Malidžan
Radan Raičević, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 16.05.2018. 13:21h

Prihvatanje inicijative i "potezanje pitanja" o promjeni naziva ulice Kralja Petra u "21. Maj" uoči lokalnih izbora u Pljevljima je potez koji će najmanje koristiti građanima, a odlazeća vlast pokušava skrenuti pažnju javnosti sa ključnih problema i izbjeći odgovornost za obećanja koja nijesu ispunjena.

To tvrdi Radan Raičević, kandidat za odbornika Koalicije Nova, SNP i PzP.

Raičević je kazao da sve koji žive u gradu gdje su mortalitet, morbiditet i nezaposlenost u konstantnom porastu, najmanje zanima naziv ulice.

Crnogorska kulturna mreža uručila je nedavno inicijativu predsjedniku Opštine Mirku Đačiću da Pljevlja dobiju ulicu 21. maj, što je on i prihvatio.

Iz CKM-a je saopšteno da je Đačić prihvatio njihovu inicijativu i istakao da će lokalna samouprava ovu ideju kroz zakonsku procedure sprovesti u djelo.

"Ako ćemo preimenovati ulice, onda neka to bude ime primjerenije situaciji u kojoj se nalazimo. Možemo je nazvati ulicom nezaposlenih ili gladnih, ulicom zaboravljenih ili građana na rubu egzistencije. Sličan naziv bi najbolje oslikavao činjenično stanje života u Pljevljima i situacije u kojoj se Pljevljaci nalaze. Dan kada je obnovljena nezavisnost ima smisla slaviti tek kada napravimo i onaj ključni korak i Crnu Goru oslobodimo od ropstva i potčinjenosti mafijaškoj hobotnici koja se predstavlja kao politička partija, kada država bude garant mira i stabilnosti kao i sinonim za socijalnu brigu o svojim stanovnicima”, ističe Raičević.

Bonus video: