Đukanović čestitao Dan državnih tužilaca

On je danas vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, svim nosiocima tužilačke funkcije i zaposlenima u tužilaštvu, čestitao 1. Novembar -Dan državnih tužilaca, uz želje za dalje uspjehe na dobro države i svih njenih građana
158 pregleda 2 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 31.10.2018. 19:25h

Postignuća i kvalitet rada Državnog tužilaštva, nepogrešiv su i jasan pokazatelj djelotvorne zaštite svih građana, sistema društvenih vrijednosti i društva u cjelini od krivičnopravnih radnji, ocijenio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je danas vrhovnom državnom tužiocu Ivici Stankoviću, svim nosiocima tužilačke funkcije i zaposlenima u tužilaštvu, čestitao 1. novembar - Dan državnih tužilaca, uz želje za dalje uspjehe na dobro države i svih njenih građana.

„Ostvarivati i njegovati jednakost građana pred zakonom, izgrađivati njihovo povjerenje u pravosudni sistem i podizati stepen pravne sigurnosti, kontinuirano, kao sastavni dio uspješnosti svakog sistema, cilj je svih organizovanih društava i pravno uređenih država kojemu stremi i savremena Crna Gora“, naveo je Đukanović.

Kako je kazao, privilegija je biti nosilac tužilačke funkcije, velika čast i prestiž, ali isto tako i velika obaveza, odgovornost i odricanje, posebno u društvima poput crnogorskog.

„Djelovanje u skladu sa Ustavom, zakonima i međunarodnim ugovorima, osnovni je imperativ rada svakog tužioca, koji u sadejstvu sa moralnim kodeksom njegove ličnosti garantuje jednako postupanje u jednakim slučajevima, odlučno se štiteći od raznih pritisaka i uticaja“, rekao je Đukanović.

To je, kako je naveo, ne samo neprocjenjiva vrijednost, već važna pretpostavka izgradnje stabilnih i nezavisnih institucija političkog sistema Crne Gore, u skladu sa ustavno definisanim principom vladavine prava.

Prema riječima Đukanovića, obilježavajući svoj praznik, tužioci i svi zaposleni koji doprinose njihovom radu mogu biti ponosni na ostvarene rezultate, koji su sastavni dio modernog razvoja Crne Gore i njenog napretka kao najnovije članice NATO-a, u poodmaklom pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom.

„Takav trend je sigurna garancija da će naša zemlja aktivno raditi na usvajanju i doprinositi očuvanju i promociji evropskih pravnih tekovina", zaključio je Đukanović.

Bonus video: