Traže da izgrade park i igralište na Zabjelu

Stanari su apelovali da i planom, čija je izrada u toku, bude predviđena izgradnja pomenutih sadržaja, kao i da se to uradi u što kraćem roku
240 pregleda 2 komentar(a)
igralište na Zabjelu, Foto: Privatna arhiva
igralište na Zabjelu, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.05.2018. 18:13h

Mještani Ulice Branka Miljkovića, iz podgoričkog naselja Zabjelo, apelovali su na nadležne da izgrade dječije igralište i park, kako bi brojni mališani imali bezbjedno mjesto za igru.

U tom dijelu grada, kako su istakli, izgrađen je veliki broj zgrada, sve je pretvoreno u beton, nema klupa, ni drveća.

„Djeca nemaju mogućnosti da se bezbjedno igraju i provode svoje slobodno vrijeme. Igraju se na ulici, zbog čega im je ugrožena bezbjednost, jer je saobraćaj frekventan i ne vode svi računa kako voze automobile“, saopštili su stanari.

Istakli su da je u toku izgradnja još nekoliko stambenih zgrada i predložili da se park i igralište naprave na parceli u zahvatu ulica Ilije Plamenca, 27. marta, i Branka Miljkovića, odnosno preko puta stovarišta “Đurović”.

„Obratili smo se i Glavnom gradu zbog toga, a dobili smo odgovor iz Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice da je Detaljnim urbanističkim planom ‘Zabjelo 9’, koji je stavljen van snage, planirana izgradnja pomenutog parka. Naveli su u odgovoru da je izrada novog detaljnog plana u toku“, kazao je predstavnik stanara Petar Koprivica.

Stanari su apelovali da i planom, čija je izrada u toku, bude predviđena izgradnja pomenutih sadržaja, kao i da se to uradi u što kraćem roku.

„U toku je i potpisivanje peticije, koju ćemo dostaviti nadležnima, a kojom ćemo takođe tražiti da park i igralište budu izgrađeni“, naveli su stanari.

Kako su objasnili, izgradnjom parka bi i stariji mještani dobili prostor, gdje bi mogli da borave u slobodno vrijeme.

Bonus video: