Ulcinj: Stanove grade, a struje nema

Investitori tvrde da zgrada u ulcinjskom Polju ima upotrebnu dozvolu i da već ima 25 stanara
212 pregleda 1 komentar(a)
zgrada Polja, Foto: Samir Adrović
zgrada Polja, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 27.06.2018. 17:04h

Vlasnici firme “Mastering“ pozvali su CEDIS da što prije otkloni pravne i tehniče nedostatke i na elektrodistributivnu mrežu priključi zgradu u ulcinjskom Polju.

Tvrde da zgrada ima upotrebnu dozvolu i da već ima 25 stanara.

“Zbog toga što CEDIS ima problema druge vrste na terenu, prinuđeni smo da se vežemo na građevinski priključak koji ne pokriva ni 20 odsto stvarnih potreba”.

Iz CEDIS-a su saopštili da se suočavaju sa problemima koji su izvan njihove ingerencije i da na terenu nailaze na otvorene opstrukcije dok su radnici izloženi neprijatnostima i da su spremni na dijalog.

U odgovoru na pitanja “Vijesti”, iz CEDIS-a su saopštili da firmi “Mastering“ saglasnost nije izdata zbog nedostatka kapaciteta za priključenje korisnika.

“CEDIS ulaže veliki napor kako bi investicije, planirane za područje ulcinjskog Polja, bile realizovane, ali je problematika koja se tiče imovinsko-pravnih odnosa prva i osnovna kočnica razvoja mreže. Takođe, izdavanje građevinskih dozvola bi trebalo da bude usaglašeno sa razvojem elektroenergetske infrastrukture, što za područje Polja nije slučaj... U slučaju određenog broja pravnih lica, CEDIS, preduzima sve neophodne aktivnosti. Međutim, na određenoj dionici, dužine oko 250 metara nije moguće položiti kabl, zbog, iz naše perspektive gledano, gotovo nerješivog problema imovinsko-pravne prirode”.

Iz “Masteringa“ ističu da stanari, nezadovoljni situacijom u zgradi, planiraju potpisivanje peticije koje će uputiti na relevantne adrese.

Bonus video: