Zvanično otvoren granični prelaz Božaj - Hani i Hotit

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Melvudin Nuhodžić istakao je da se radi o "strateškom projektu, koji sa crnogorske strane obuhvata rekonstrukciju graničnog prelaza Božaj i izgradnju novog zajedničkog graničnog prelaza Zatrijebačka Cijevna-Grabon"
510 pregleda 2 komentar(a)
Otvaranje GP Božaj, Aivo Orav, Foto: Delegacija EU
Otvaranje GP Božaj, Aivo Orav, Foto: Delegacija EU
Ažurirano: 03.08.2018. 12:40h

Danas je zvanično obilježen završetak rekonstrukcije graničnog prelaza Božaj - Hani i Hotit. Radi se o strateškom projektu prekogranične saradnje, u okviru kojeg je omogućena rekonstrukcija graničnog prelaza Božaj, za koji je Evropska unija obezbijedila milion eura sa ciljem rješavanja problema saobraćajnih gužvi i povećanja bezbjednosti na tom pojasu, saopšteno je iz Delegacije EU u Crnoj Gori.

Ceremoniji su prisustovali šefovi Delegacija Evropske unije u Podgorici i Tirani, ambasadori Aivo Orav i Romana Vlahutin, koji su naglasili značaj projekta u cilju boljeg povezivanja zemalja regiona.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Melvudin Nuhodžić istakao je da se radi o "strateškom projektu, koji sa crnogorske strane obuhvata rekonstrukciju graničnog prelaza Božaj i izgradnju novog zajedničkog graničnog prelaza Zatrijebačka Cijevna-Grabon".

"Na taj način značajno utiče na dalje jačanje veza sa našim prvim komšijama, Republikom Albanijom, ali je, istovremeno, doprinos našoj težnji, koju uspješno sprovodimo kroz svoju evropsku integraciju na nacionalnom i regionalnom nivou, a koja ima za cilj da uslove na kapijama naših država usklađujemo sa onim što je pravna tekovina Evropske unije i Šengen standarda," rekao je Nuhodžić.

Bonus video: