Herceg Novi: Na deponiji Tisove grede požar tinja već pet dana

"I pored napora da se potpuno sanira požarište, deponija i dalje dimi", kazao je komandir Odjeljenja Vatrogasne jedinice Savo Dimić iz Službe zaštite i spasavanja u Opštini Herceg Novi i istakao da je požar pod kontrolom
174 pregleda 0 komentar(a)
Deponija, Tisove grede, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Deponija, Tisove grede, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.07.2018. 12:45h

Na deponiji Tisove grede na Ublima u Herceg Novom već pet dana tinja požar.

Vatrogasne jedinice su angažovane na gašenju, a radnici "Čistoće" taj dio deponije nasipaju zemljom kako bi ugasili žarište.

"I pored napora da se potpuno sanira požarište, deponija i dalje dimi", kazao je komandir Odjeljenja Vatrogasne jedinice Savo Dimić iz Službe zaštite i spasavanja u Opštini Herceg Novi i istakao da je požar pod kontrolom.

Sekretar Sekretarijata za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Aleksandar Kovačević kaže da je vjerovatno došlo do samozapaljenja jednog dijela materijala, koji se tamo deponuje.

On je naveo da je žarište duboko u trupu deponije i da nema bojazni od širenja požara.

Deponija Tisove grede je u fazi zatvaranja i rekultivacije. Agencija za zaštitu životne sredine produžila je rok za njeno zatvaranje do izgradnje nove sanitarne deponije Duboki do na Ublima.

Nova sanitarna deponija za opštinu Herceg Novi nalazi se na oko 400 metara zapadno od regionalnog puta Ubli-Crkvice, na nadmorskoj visini od 1.042 metra.

Udaljena je oko 700 metаrа od postojeće deponije Tisove grede nа Ublimа čije je zatvaranje u toku i 23 kilometra od grada.

Bonus video: