HN: Krpe puteve pred početak turističke sezone

Riječ je o projekta investicionog održavanja magistralnog puta na kompletnom Crnogorskom primorju, ukupne vrijednosti od oko 348.000 eura, saopšteno je iz Direkcije za saobraćaj Crne Gore
116 pregleda 0 komentar(a)
Put Meljine Petijevići, Foto: Slavica Kosić
Put Meljine Petijevići, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 16.04.2018. 13:16h

Firma "Tehnoput“ počela je radove na sanaciji i presvlačenju asfaltom dionica kolovoza na magistralnom putu kroz hercegnovsku opštinu, od Debelog brijega do Kamenara.

Riječ je o projekta investicionog održavanja magistralnog puta na kompletnom Crnogorskom primorju, ukupne vrijednosti od oko 348.000 eura, saopšteno je iz Direkcije za saobraćaj Crne Gore.

Radovi će se izvoditi na 12 pozicija od Debelog brijeg do Kamenara i Kotora u dužini 3.250 metara, na površini od oko 22.000 metara kvadratnih i trebalo bi da budu završeni za 45 dana. Planirane su još neke popravke i postavljanje signalizacije ka magistralnom putu koroz hercegnovsku opštinu.

Raspisan je i tender za izbor izvođača za rekonstrukciju 2,8 kilometara dijela magistrale od Debelog brijega do Tatarbašče u Igalu, a procijenjena vrijednost projekta je 1,5 milion eura.

U toku su i radovi na dionici puta Meljine – Sitnica prema granici sa Republikom Srpskom, u blizini sela Kameno. Radnici firme "Fortis Mont“ iz Herceg Novog započeli su sanaciju dionice, na kojoj je usljed djelovanja podzemnih voda došlo do propadanja i ulegnuća kolovoza. Radovi bi trebalo da budu završeni do 1. maja kada se očekuje dolazak većeg broja turista.

Ove radove u vrijednosti od oko 20.000 eura, "Fortis Mont“ izvodi okviru Ugovora sa koncesionarom za redovno održavanje saobraćajnice od Meljina do Petijevića, odnosno graničnog prelaza na Sitnici.

Bonus video: