Svjetski mediji o oružanom napadu na Lakić

Britanski medij podsjeća i da je ovo drugi napad na nekog od novinara "Vijesti" u nešto više od mjesec dana, nakon što je početkom aprila bačena bomba ispred kuće novinara televizije "Vijesti" Seada Sadikovića
69 pregleda 5 komentar(a)
Olivera Lakić, Foto: Luka Zeković
Olivera Lakić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.05.2018. 23:52h

Vijest o napadu na novinarku ND "Vijesti" Oliveru Lakić odjeknula je i u svjetskim medijima.

"Gardijan" prenosi da je na novinarku pucano ispred njene zgrade, kao i izjavnu glavnog i odgvornog urednika "Vijesti" Mihaila Jovovića da su brojni navodi u njenim istraživačkim tekstovima ostali neistraženi od strane nadležnih organa.

Britanski medij podsjeća i da je ovo drugi napad na nekog od novinara "Vijesti" u nešto više od mjesec dana, nakon što je početkom aprila bačena bomba ispred kuće novinara televizije "Vijesti" Seada Sadikovića.

"Asošiejted pres" navodi da je Lakić bila napadnuta i prije šest godina nakon serije tekstova o švercu i nelelgalnoj proizvodnji duvana.

Novozelandski "Herald" je napisao da je Lakić pogođena u nogu. Oni prenose takođe i osude napada od strane EU i SAD, kao i njihove zahtjeve da počinioci budu u hitnom postupku privedeni pravdi.

"Yahoo news", pored teksta o napadu na Lakić podsjeća da je u Crnoj Gori na vlasti Demokratska partija socijalista koja se suočava sa optužbama o povezanosti sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

Informaciju su prenijeli i brojni drugi mediji u Evropi i svijetu, kao i svi relevantni regionalni portali.

Bonus video: