Žabljak: Otvorena sezona ribolova

Iz Upravnog odbora Sportsko-ribolovnog fly fishing kluba "Budućnost" apeluju na ribolovce da se strogo pridržavaju Zakona i podzakonskih akata o slatkovodnom ribarstvu
320 pregleda 0 komentar(a)
Riblje jezero, Foto: Fly fishing klub "Budućnost"
Riblje jezero, Foto: Fly fishing klub "Budućnost"
Ažurirano: 29.04.2018. 09:14h

Upravni odbor Sportsko-ribolovnog fly fishing kluba "Budućnost" iz Podgorice, koji je koncesionar na Vražijem, Ribljem i Zminičkom jezeru, obavještava da će sezona ribolova na tim jezerima početi 1.maja i trajati do 1.oktobra.2018.godine.

"Na Vražijem jezeru dozvoljen je klasičan sportski ribolov od 13 do 19 časova uz prethodno kupljenu dnevnu, mjesečnu ili godišnju dozvolu. Dozvoljen je izlov ribe duže od 30 centimetara", navodi se u saopštenju .

Ističu i da se po prvi put teritoriji opštine Žabljak otvaraju dvije fly fishing zone i to na Ribljem i Zminičkom jezeru.

"Na navedenim jezerima, u istom periodu takođe od 13 do 19 časova, dozvoljeno je obavljati sportsko-rekreativni ribolov uz dnevnu dozvolu, isklučivo sa mušičarskim priborom (priborom za fly fishing) na jednu mušicu ili strimer bez povratne kuke, po sistemu “Uhvati i pusti”"

Iz Upravnog odbora Sportsko-ribolovnog fly fishing kluba "Budućnost" apeluju na ribolovce da se strogo pridržavaju Zakona i podzakonskih akata o slatkovodnom ribarstvu.

Galerija

Bonus video: