Zaplijenjen kilogram kokaina, uhapšen Podgoričanin

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se G.M. (47) u dužem periodu bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge kokain"
256 pregleda 1 komentar(a)
kokain, Foto: Uprava policije
kokain, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 27.04.2018. 09:43h

Policija je zaplijenila više od kilogram kokaina i uhapsila G.M. (47) iz Podgorice.

"Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su postupajući na osnovu operativnih informacija da se G.M. (47) iz Podgorice duži vremenski period bavi nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge kokain, izvršili kontrolu lica i pretres stana koje on koristi i tom prilikom pronašli i oduzeli praškastu materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain ukupne težine oko 1.065 grama", saopšteno je iz Uprave policije.

Kako se navodi službenici Odsjeka su prethodno primjetili G.M. u ulici Ilije Plamenca i obavili kontrolu.

"Prilikom kontrole službenici Odsjeka su pronašli i oduzeli veće pvc pakovanje sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain ukupne težine oko 52 grama. O događaju je potom obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se G.M. liši slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nakon toga inicirao pretres stana koji osumnjičeni koristi. Postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda iz Podgorice, službenici Odsjeka su nakon toga izvršili pretres stana koji je G.M. koristio i tom prilikom su pronašli i oduzeli još dva velika pvc pakovanja sa sadržajem praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain težine oko 1.013 grama i jednu vagu za precizno mjerenje. Policijski službenici su oduzeli i pmv marke "BMW" za koje se sumnja da ga je osumnjičeni koristio za vršenje krivičnog djela", navodi se u saopštenju.

Droga će biti upućena u Forenzički centar radi vještačenja.

"Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da se G.M. u dužem periodu bavio nabavkom i stavljanjem u promet opojne droge kokain. On je, kako se sumnja, opojnu drogu nabavljao u većim količinama (više od kilograma) i nakon toga u stanu vršio mjerenje i prepakivanje u manja pvc pakovanja koje je potom stavljao u tzv. ulični promet na području Podgorice. On je, sumnja se, pronađenu količinu, od ukupno 1.065 grama nabavio od za sada nepoznatog lica na čijoj se identifikaciji radi, sa namjerom da u stanu izvrši miješanje kokaina sa odgovarajućom supstancom radi dobijanja mnogo veće količine i da nakon toga izvrši mjerenje i prepakivanje u manja pakovanja radi daljeg stavljanja u tzv. ulični promet", zaključuje se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: