Parcele na obali Morače nude za otvaranje nekoliko barova

Direkciji za imovinu Glavnog grada ponude za zakup se mogu dostavljati do 18. aprila
281 pregleda 1 komentar(a)
Labud plaža, Morača, Foto: Zoran Đurić
Labud plaža, Morača, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 11.04.2018. 19:36h

Direkcija za imovinu Glavnog grada objavila je novi javni poziv za zakup zemljišta za postavljanje privremenih montažnih objekata, a zainteresovani mogu postaviti otvoreni šank sa terasom na Sastavcima, kao i kraj plaže Labud.

Minimalna cijena zakupa na ovim lokacijama, za period od jedne godine, iznosi 1.500 eura. Lokacije za otvoreni šank sa terasom se daju u zakup na period do jedne godine, uz mogućnost produženja zakupa za narednu godinu.

S obzirom na to da je Uprava za zaštitu kulturnih dobara krajem 2017. godine objektu “Labud plaža” dodijelila status nepokretnog kulturnog dobra od lokalnog značaja, zakupac će morati da pribavi odobrenje od Glavnog grada.

“Privremeni objekat montažnog karaktera zakupac će postaviti uz prethodno pribavljeno odobrenje nadležnog organa Glavnog grada - Podgorice, a u skladu sa uslovima koji će biti sastavni dio odobrenja”, precizirano je u pozivu.

Osim na ove dvije lokacije, Direkcija za imovinu nudi još sedam lokacija.

Otvoreni šank sa terasom može biti postavljen na potezu kod Osnovne škole “Pavle Rovinski“ na Starom aerodromu, na raskrsnici Hercegovačke i Ulice slobode, na mostu Union Bridge, ali i na dvije lokacije na obali Morače, kraj Sportskog centra “Morača” i preko puta Poslovnog centra “Palada”. U ponudi su i dvije lokacije u Ulici 13. jula i u Bloku V.

U tekstu javnog poziva je navedeno da površine koje šank sa terasom može zauzimati, na pomenutim lokacijama, iznose od pet do 20 metara kvadratnih, a za godišnji zakup je minimalno potrebno izdvojiti od 300 do 1.350 eura.

U zakup Direkcija za imovinu nudi i dvije lokacije namijenjene za autoperionicu i tehnički pregled vozila i to na Vrelima ribničkim i na Starom aerodromu. U pozivu je precizirano da se ove lokacije daju u zakup na tri godine, uz mogućnost produženja zakupa.

Direkcija u zakup daje i dvije lokacije za postavljanje manjih sportskih objekata, kod SC “Morača” i na Starom aerodromu, preko puta Kuće fudbala.

Zainteresovani ponude mogu predati u prostorijama Direkcije za imovinu do 18. aprila u 15 časova, a otvaranje ponuda će se sprovesti 20. aprila.

„Obavještenje o najpovoljnijem ponuđaču dostaviće se učesnicima postupka u roku od 8 dana od dana sprovođenja postupka“, ističe se u pozivu.

Bonus video: