Veliki požar na Lovanji kod Tivta: Izgorele barake, automobili, kamioni

Prema riječima načelnika Službe zaštite i spašavanja Tivta Zorana Barbića, oko jedan sat im je prijavljeno da na dijelu Lovanje gdje već godinama funkcioniše svojevrsni neformalni centar za prikupljanje sekundarnog otpada, gore automobili i barake
257 pregleda 0 komentar(a)
Požar na lovanji, Foto: Siniša Luković
Požar na lovanji, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.06.2018. 07:56h

U velikom požaru koji je jutros oko jedan sat izbio u neformalnom romsko-egipćanskom naselju Lovanja kod Tivta, pričinjena je veća materijalna šteta, ali se na sreću sve završilo bez ljudskih žrtava.

Prema riječima načelnika Službe zaštite i spašavanja Tivta Zorana Barbića, oko jedan sat im je prijavljeno da na dijelu Lovanje gdje već godinama funkcioniše svojevrsni neformalni centar za prikupljanje sekundarnog otpada, gore automobili i barake.

Odmah su na lice mjesta upućene dvije ekipe, a malo potom uzbuna je data kompletno sastavu SZS Tivat. Barbić je kazao da je, kada su vatrogasci došli na lice mjesta, požar već bio u razbuktaloj fazi i da je vatra zahvatila površinu od preko 500 kvadrata.

Gorele su drvene barake, stari automobili prikupljeni za reciklioranje, ali i dva kamiona šlep službe, a gašenje je otežavao jaki vjetar. Intervencija vatrogasaca trajala je više od dva ipo sata i oni su da bi savladali požar i sproječili da on zahvati okolne objekte na Lovanji, potrošili preko 50 tona vode. Materijalna šteta je velika ali srećom, niko u ovom požaru čiji se uzroci ispituju, nije povrijeđen

Galerija