Danilović: Đukanović očigledno zna motiv napada na Lakić

Opasno je, ističe lider Ujedinjene Crne Gore, bez dokaza uputiti ovakvu izjavu, a istovremeno ne natjerati istražne organe da otkriju počinioca.
57 pregleda 29 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Goran Danilović, Foto: Ujedinjena Crna Gora
Ažurirano: 11.05.2018. 13:57h

Izjaviti da je ranjavanjem novinarki "Vijesti" Oliveri Lakić nanesena kontrolisana šteta, a onima koji su bili politička meta nekontrolisana, predstavlja obesmišljavanje ljudskog života, bivših i svake buduće žrtve kriminalaca spregnutih sa djelovima državne vlasti, kazao je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović povodom izjave lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

Kako je kazao Danilović, Đukanović očigledno zna motiv, a samim tim vjerovatno zna i nalogodavca napada.

"Izjava novoizabranog predsjednika države Đukanovića podrazumijeva da on očigledno zna motiv napada na Oliveru Lakić. Ko zna motiv vjerovatno zna i nalogodavca. Đukanović je dužan da javno saopšti ko je to pucao u Lakić "kontrolisano je ranjavajući" i, očigledno, nekontrolisano ranjavajući DPS? Ko je taj čije ime ne smije ni Đukanović da kaže? Đukanovićeva izjava crta i naslućuje da su pucači ili među nama u opoziciji ili u nekom "odbjeglom" krilu DPS-a?" ističe Danilović.

Opasno je, ističe on, bez dokaza uputiti ovakvu izjavu, a istovremeno ne natjerati istražne organe da otkriju počinioca.

"Krvavo je opasno bez dokaza ovako nešto izjavljivati, a istovremeno ne natjerati državne istražne organe da otkriju počinioca. Ne raditi ništa znači pomagati pucaču. Ovom logikom može se sprati odgovornost državnih organa za ubistvo Duška Jonavića ili inspektora Šćekića. Sumnja da ubijaju oni koji hoće da nanesu štetu državi (a to znači DPS-u) nije ni malo orginalna - čuli smo je mnogo puta. Samo treba na kraju reći zašto država i njena nepromijenjena vlast ne saopšte: ko ranjava, ubija i razara Crnu Goru? Đukanović ili ko god drugi samo treba da odgovari na pitanje KO?" zaključuje lider Ujedinjene Crne Gore.

Bonus video: