Park prirode "Orjen" član Mreže Parkova Dinarida

Asocijacija "Parkovi Dinarida - mreža zaštićenih područja Dinarida" osnovana je krajem 2014. godine, a sjedište mreže je u Podgorici
78 pregleda 0 komentar(a)
Orjen, Foto: Slavica Kosić
Orjen, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.11.2018. 13:26h

Park prirode "Orjen" na IV Međunarodnoj Konferenciji Parkova Dinarida – "Ljudi i zaštićena područja", zvanično je postao član Mreže Parkova Dinarida.

Sa Orjenom i učlanjenjem Specijalnog rezervata Tivatska solila, Mreža sada čini 92 zaštićena područja iz Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije.

"Uvjerena sam da će nam članstvo u mreži Parkova Dinarida biti od velike pomoći u procesu valorizacije Orjena, odnosno kreiranju strategije očuvanja njegovih vrijednosti i razvoju turizma, kazala je izvršna direktorica Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, Milja Vitorović.

Ona je pojasnila da učlanjenje otvara put tješnjoj saradnji sa drugim zaštićenim područjima širom regiona, a uslijedilo je nakon upisa Parka prirode "Orjen" u centralni registar zaštićenih područja i osnivanja Agencije za razvoj i zaštitu Orjena kao privrednog subjekta (DOO).

Asocijacija "Parkovi Dinarida - mreža zaštićenih područja Dinarida" osnovana je krajem 2014. godine, a sjedište mreže je u Podgorici.

Bonus video: