U Parku prirode Piva zadovoljni posjetom

"U okviru naših prostorija 1. maja počinje da radi turistički info centar koji će biti aktivan do kraja sezone, a zaposleni će svakim radnim danom, od 8-20 časova, biti na usluzi turistima za sve potrebne informacije”, kazao je Ćalasan
423 pregleda 0 komentar(a)
park prirode Piva, Foto: Svetlana Mandić
park prirode Piva, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 26.04.2018. 06:14h

Park prirode (PP) "Piva" trogodišnjicu postojanja obilježio je redizajniranim sajtom, jednim od najnaprednijih sajtova u Crnoj Gori, kako je rečeno na konferenciji za novinare.

"Sajt je urađen po najmodernijim tehnologijama izrade, korsteći najsavremenije marketinške alate. Obuhvata cjelokupnu turističku ponudu kako atrakcija, izeltišta, restorana, hotela tako i sevisnih informacija gdje je detaljno opisana svaka lokacija do koje postoji navigacija. Sadrži i virtuelnu šetnju kroz park kako bi turistimo omogućio što lakše snalaženje”, kazao je veb dizajner Vedran Kosić, autor novog sajta.

Sajt je potpuno prilagodiv svim uređajima, desktop i notebook računarima, tabletima i mobilnim telefonima.

Prezentacija sajta bila je prilika i da se najavi ljetnja turistička sezona koja je, prema riječima Petra Ćalasana, iz PP “Piva” počela prije desetak dana, dolaskom prvih raftera.

"Od osnivanja parka, iz godine u godinu, bilježimo povećan broj kako raftera, tako i ukupno turista. Zadnje godine postojanja turističke organizacije bilo je 28 hiljada izletnika. Mi smo prve godine rada parka zabilježili 39 hiljada posjeta, a prošle 46 hiljada", kazao je Ćalasan.

Nedavno je, prema njegovim riječima, urađena brošura “Deset dana u Plužinama” koja turistima predlaže kako da im desetodnevni boravak u toj opštini bude ispunjen raznim aktivnostima, a pušten je u rad i interaktivni izlog koji se nalazi u sklopu prostorija PP i koji posjetiocima nudi mogućnost da se upoznaju sa turističkom ponudom tog kraja.

"U okviru naših prostorija 1. maja počinje da radi turistički info centar koji će biti aktivan do kraja sezone, a zaposleni će svakim radnim danom, od 8-20 časova, biti na usluzi turistima za sve potrebne informacije”, kazao je Ćalasan.

Od ove godine, pored već ustaljene turističke ponude, raftinga, krstarenja jezerom, kajakinga, planinarenja, biciklizma, jahanja, džip i foto safarija, novina je najduži zip line u Crnoj Gori, dužine 1.400 metara. Tu su i brojna kulturno–istorijska mjesta koja treba posjetiti, ali i manifestacije koje se održavaju tokom čitave sezone.

"Jako malo sam poznavao ovaj kraj. Tokom izrade sajta oduševio sam se i jedva čekam 1. maj da dođem. Priroda je nevjerovatna i pozivam sve da dođu u Pivu”, poručio je Kosić.

Povećan broj turista, ističe Ćalasan, uvezao je seoska domaćinstva i turističke radnike, a nada se da će ta veza, na dobrobit i jednih i drugih, iz godine u godinu biti sve jača. Poboljšana je, kako je kazao, i infrastruktura.

"U saradnji sa lokalnom upravom asfaltirali smo kompletan put do Brštanovice odakle počinje rafting tura, obilježili smo značajan broj biciklističkih i planinarskih staza”.

Park prirode "Piva" zvanično je proglašen i uspostavljen 22. aprila 2015.godine. Zauzima površinu od skoro 32,5 hiljada hektara, što čini 38 odsto terijtorije opštine Plužine.

Bonus video: