Tivat: "Autobuska stanica" uspješnija kao opštinska nego privatna firma France

Nikšić je kazala da je na AST Tivat za prvih šest mjeseci rada prodala ukupno 35.550 autobuskih karata, što je više nego duplo više nego u uporednom periodu 2016. godine
491 pregleda 1 komentar(a)
autobuska stanica Tivat, Foto: Siniša Luković
autobuska stanica Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 02.07.2018. 16:05h

Svečanim koktelom obilježena je prva godišnjica rada opštinske firme „Autobuska stanica“ Tivat (AST) koja je lani na ovaj datum preuzela gazdovanje novosagrađenim objektom autobuska stanice u Tivtu od kompanije „Prehrana“ biznismena Hilmije France.

Sa Francom je Opština Tivat 2015. sagradila autobusku stanicu po modelu zajedničkog ulaganja i privatno-javnog partnerstva.

„U proteklih godinu dana AST koja zapošljava 15 radnika pokazala se kao održiv i uspješan kolektiv koji pozitivno posluje i iz sopstvenih sredstava riješavan brojne naslijeđene tehničke probleme i nedostatke u zgradi i objektima stanice“, kazao je direktor AST Zoran Stanković.

On je istakao da su uložili više desetina hiljada eura u brojne opravke objekta i opreme koji datiraju iz 2015., ali nisu najkvalitetnije urađeni, kao i u uvođenje niza novih usluga i stvaranje ljepšeg ambijenta za putnike.

„Za nama je prva godina rada i to dobrog rada, ali nam predstoji još dosta posla i obaveza da ovaj objekat od velikog značaja za grad bude na pravom nivou“, kazao je Stanković dodajući da ovih dana u tivatsku autobusku stanicu u projesku dnevno uđe pedesetak autobusa na domaćim i međunarodnim lijijama i da se obim saobraćaja svakodnevno povećava zbog špica ljetnje turistilke sezone.

On je kazao da i zbog administraartivnih barijera na koje nailaze u Ministarstvu saobraćaja još nisu uspjeli da na AST vrate neke domaće prevoznike koji održavaju redovne godišnje linije za Novi Sad i Suboticu, ali da ne odustaju od toga o čemu će razgovarati direktno sa ministrom Osmanom Nurkovićem.

Sekretarka za komunalno-stambene poslove i saobraćaj Opštine Tivat Gorica Nikšić zaposlenima u AST čestitala je na postignutim rezultatima ističuči da je „vaš uspjeh i naš uspjeh kao osnivača ove firme“.

Nikšić je kazala da je na AST Tivat za prvih šest mjeseci rada prodala ukupno 35.550 autobuskih karata, što je više nego duplo više nego u uporednom periodu 2016. godine kada je „Prehrana“, gazdujući tivatskom autibuskom stanicom, prodala samo 16.898 karata.

Bonus video: