Njegoševa ulica u Podgorici - pješačka zona samo na papiru

Zabrana saobraćaja je od 18 do pet časova ujutro, ali se to u praksi ne poštuje
777 pregleda 5 komentar(a)
Njegoševa ulica, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Njegoševa ulica, Podgorica, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.08.2018. 13:49h

Dio Njegoševe ulice, na potezu od Bokeške do Bulevara Ivana Crnojevića, od 18 časova do pet ujutro treba da je pješačka zona, ali u praksi tako nije.

U to doba, kako se uvjerio i novinar “Vijesti”, ulicom saobraćaju automobili, a mnogo četvorotočkaša je i parkirano na saobraćajnici, iako je to zabranjeno.

Prema zvaničnoj Odluci Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, taj dio Njegoševe ulice je pješačka zona od 28. jula 2015. godine.

“Zabrana saobraćaja u tom dijelu Njegoševe ulice biće od 18 sati popodne do pet ujutro. U to vrijeme ovom ulicom vozila neće moći da se kreću niti da se parkiraju”, saopšteno je ranije iz Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj.

Zbog nepoštovanja zabrane saobraćaja, nekoliko puta su se žalili sugrađani iz tog dijela grada.

“Izgleda da mnogi nijesu upoznati da je to pješačka zona i da je zabrana saobraćaja ili ih jednostavno boli briga. Nijesam vidjela da je neko od nadležnih, iz policije ili komunalne nekog sankcionisao zbog toga”, kazala je “Vijestima” Dragana Pejović.

Ona je kazala da je dobar potez što je taj dio proglašen za pješačku zonu, ali da nadležni moraju da kažnjavaju vozače ili da ih opominju, kako bi shvatili da ne mogu ulicom da saobraćaju u vrijeme zabrane.

“Pretpostavljam da bi onda se stekla navika, odnosno da bi bilo kao i u Ulici slobode, koja je pješačka zona decenijama popodne i gdje samo ponekad neko automobilom prođe, uglavnom su to sa strane ljudi, koji nijesu upoznati sa tim”, kazala je Pejović.

Bonus video: