Mugoša: Nova ekspozitura PU u Tuzima doprinijeće efikasnijoj kontroli

Mugoša je na sastanku sa predsjednikom Opštine Tuzi Abedinom Adžovićem, kazao da je strateško opredjeljenje PU da ispunjavanje poreskih obaveza u kontinuitetu čini jednostavnijim za obveznike, gradeći servisni pristup i omogućavajući što jednostavniju komunikaciju sa poreskim organom
88 pregleda 1 komentar(a)
Miomir M. Mugoša, Abedin Adžović, sastanak, Foto: Poreska uprava
Miomir M. Mugoša, Abedin Adžović, sastanak, Foto: Poreska uprava
Ažurirano: 31.10.2018. 11:29h

Otvaranje ekspoziture Poreske uprave (PU) u Tuzima, koje se očekuje do kraja godine, doprinijeće boljoj koordinaciji, kvalitetnijem pružanju usluga i efikasnijoj kontroli regularnosti poslovanja privrednika, ocijenio je direktor te ustanove, Miomir M. Mugoša.

„Poreski obveznici koji djelatnost obavljaju na teritoriji Opštine Tuzi do sada su praćeni u okviru područne jedinice Podgorica, a sada će se njima baviti posebna ekspozitura, što će doprinijeti boljoj koordinaciji, kvalitetnijem pružanju usluga i efikasnijoj kontroli regularnosti poslovanja privrednika“, rekao je Mugoša.

On je, na sastanku sa predsjednikom Opštine Tuzi Abedinom Adžovićem, kazao da je strateško opredjeljenje PU da ispunjavanje poreskih obaveza u kontinuitetu čini jednostavnijim za obveznike, gradeći servisni pristup i omogućavajući što jednostavniju komunikaciju sa poreskim organom.

Mugoša je podsjetio da je zbog toga aktom o unutrašnjoj organizaciji sistematizaciji radnih mjesta predviđeno formiranje ekspozitura i u tri novoformirane opštine - Petnjica, Gusinje i Tuzi.

Sastanak je, kako su kazali iz PU, bio prilika da se razmotre mogućnosti bliže saradnje te institucije sa administracijom lokalne samouprave, na izgradnji povoljnijeg poslovnog ambijenta, ali i većeg stepena poreske discipline.

Na sastanku je postignut dogovor o obezbjeđivanju prostorija u zgradi Opštine za ekspozituru PU, koja će početi da radi do kraja godine.

U sistemu PU trenutno je registrovano 78 poreskih obveznika koji posluju u Tuzima, od čega je 68 preduzeća, a deset preduzetnika.

„Iskustva iz dosadašnjih postupaka inspekcijskog nadzora pokazuju da na teritoriji te Opštine postoji i značajan opseg sive ekonomije, za čije suzbijanje PU u kontinuitetu ulaže maksimalne napore i gdje će naročito biti od značaja uzajamna saradnja sa opštinskim službama“, navodi se u saopštenju.

PU kroz devet područnih jednica i 15 ekspozitura ima organizacione jedinice u svim opštinama, tako da je organizacijom poreskog organa obezbijeđena potpuna teritorijalna pokrivenost države.

Bonus video: