Čistačice u ANB-u moraju da čuvaju tajne

Navodi se i da ugovor može biti raskinut ukoliko ne budu poštovani rokovi ili usluge ne budu u skladu sa dogovorenim kvalitetom. U javnom pozivu se navodi i da će Agencija usluge čišćenja plaćati sukcesivno, u roku od 30 dana po završenom poslu
260 pregleda 7 komentar(a)
ANB, Agencija za nacionalnu bezbjednost, Foto: Arhiva "Vijesti"
ANB, Agencija za nacionalnu bezbjednost, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.08.2018. 06:24h

Osobe zadužene za čišćenje službenih prostorija Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) moraće prethodno da potpišu izjavu o čuvanju povjerljivih podataka. To je, između ostalog, predviđeno javnim pozivom za održavanje higijene koji je raspisala Agencija. Kako se navodi, predviđena vrijednost tendera je do 40 hiljada eura.

“Izvršilac se obavezuje da potpiše i ovjeri izjavu o čuvanju povjerljivih podataka, a koje se odnose na informaciju o rasporedu prostorija, instalacija, kao i ostalih informacija koje mogu biti zloupotrijebljene u bezbjednosnom smislu. Obavezan je i da evidentira promjene koje konstatuje tokom vršenja usluge u vidu oštećenja ili kvara na opremi ili instalacijama, i da informaciju o tome dostavi ovlašćenom licu naručioca u cilju otklanjanja nedostataka”, navodi se između ostalog u javnom pozivu.

Firma sa kojim Agencija sklopi ugovor biće zadužena za čišćenje službenih prostorija centrale ANB-a u Podgorici, ali i ispostava u Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Plavu, Ulcinju, Baru, Herceg Novom, Tivtu, Kotoru i Budvi. Kako se navodi u javnom pozivu, to podrazumijeva obavezno čišćenje kancelarijskih prostorija, hodnika, sala, prilaza sa stepeništem i trotoara neposredno oko objekata Agencije. U pozivu se ističe i da je firma za održavanje higijene obavezna da Agenciji preda garanciju od pet odsto vrijednosti ugovora, a Agencija taj novac uzima u slučaju raskida ugovora. Navodi se i da ugovor može biti raskinut ukoliko ne budu poštovani rokovi ili usluge ne budu u skladu sa dogovorenim kvalitetom. U javnom pozivu se navodi i da će Agencija usluge čišćenja plaćati sukcesivno, u roku od 30 dana po završenom poslu. Eventualne nesporazume u ispunjavanju ugovora, kako se navodi, firma i Agencija mogu pokušati da riješe sporazumno.

Bonus video: