Budva: Slovinić stolovima blokirao ulicu, nezadovoljan radom Komunalne policije

Budvanski ugostitelj je postavio desatak barskih stolova na samoj Njegoševoj ulici, tako da posjetioci nijesu mogli da prođu, a blokada ulice trajala je više od pola sata
1159 pregleda 20 komentar(a)
Stari grad Budva, Foto: Vuk Lajović
Stari grad Budva, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.06.2018. 09:45h

Budvanski ugostitelj Goran Slovinić , vlasnik starogradskog lokala „Greco“, blokirao je sinoć oko ponoći ulicu u Starom gradu u znak protesta jer Komunalna inspekcija i policija nije uklonila barske stolove susjednog lokala "Jeff", koji su postavljni mimo propisa.

Slovinić je postavio desatak barskih stolova na samoj Njegoševoj ulici, tako da posjetioci nijesu mogli da prođu, a blokada ulice trajala je više od pola sata. Na lice mjesta stigli su i pripadnici Interventne jedinice budvanske polcije, a tu su bili komunalni policajci.

Sve je kulminiralo, jer, kako tvrdi Slovinić, nakon nekoliko prijava koje je uputio Opštini i Komunalnoj policiji niko nije reagovao.

On je u dopisu naveo da je željezna konstrukcija lokala "Jeff" postavljena na kulturno-istorijskom spomeniku, zidu, gdje svaki kamen ima svoj broj, te zatražio da inspekcija hitno reaguje.

„Prijavljujem nezakonito držanje stolova lokala „Jeff“ na ulici u večernjim satima od 23 časa, pa vas molim da naložite Komunalnoj policiji da hitno reaguje. Lokal "Jeff" ima dozvolu za terasu od 30 kvadrata, što se tačno vidi iz skice“, navodi se u prijavi Slovinića, koju je dostavio „Vijestima“.

On je naveo da ima i fotodokumentaciju gdje se stolovi pomenutog lokala u večernjim satima nalaze mimo dozvoljenih granica, odnosno da su na samoj ulici.

“Bijeli sto na fotografiji jasno demantuje Komunalnu policiju, jer je on sinoć bio postavljen na ulici”.

Slovinić je upozorio da će svaku noć blokirati Stari grad, sve dok se ne uvede red.

„Pozivam gradonačeknika Dragana Krapovića i načelnik Komunalne policije i inspekcije Aleksandra Mijatovića da rade svoj posao, i uvedu red i spriječe javašluk u Starom gradu, jer ako to nijesu u stanju da urade, neka podnesu ostavke“, poručio je Slovinić.

Iz Komunalne polciije kazali su da su oni regovali na prijavu Slovinića, i njihovi službenici bili na licu mjesta, ali da sinoć nije bilo prekoračenja u postavaljanju stolova mimo propisa.

Saopštili su i da su nekoliko puta napisali kaznu lokalu "Jeff u iznosu od 500 eura zbog postavljanja stolova, te kaznu od 2000 eura zbog pustanja muzike.

Kazna je, kako su kazali, isto napisana i za "Greco" zbog nepoštovanja propisa.

Ime Slovinića bio je u žiži javnosti i prije sedam godina, kada je ušao u salu Skupštine opštine i fizički nasrnuo na kontroverznog obrađivača plana profesora Miodraga Raičevića, koji je pored njegove kuće nadomak Staroga grada ucrtao solitere na placu tadašnjeg šefa DPS Bora Lazovića, a njima izbrisao kolski put kako bi došli do svoje porodične kuće.

Nekoliko godinja kasnije, morao je takođe da preuzme stvar u svoje ruke, nakon što je saznao da će Opština dozvoliti Lazoviću da gradi više od devet spratova pored njegove kuće, kada je ušao u kabinet tadašnjeg gradonačelnika Lazara Rađenovića i sa njim imao konflikt.

Bonus video: