Požar u Budvi pod kontrolom: "Nema mjesta panici"

Božović je rekao da nema aktivnih požara, ali da uvijek ostanu džepovi koji su visoko u brdima i nepristupačni za gašenje
195 pregleda 0 komentar(a)
Bell gašenje požara, Foto: Ministarstvo odbrane
Bell gašenje požara, Foto: Ministarstvo odbrane
Ažurirano: 22.08.2018. 11:53h

Veliki požar koji je prije dva dana buknuo na Paštrovskoj gori i proširio se do Blizikuća i Reževića, nakon dvodnevne borbe budvanskih i vatrogasaca susjednih opština, je pod kontrolom.

Na terenu su avioni Direktorata za vanredne situacije koji iz vazduha pomažu u gašenju požara.

Požar je aktivan samo po vrhovima brda, na nepristupačnim terenima i to prema Crmnici. U to su se danas uvjerili gradonačelnik Budve Dragan Krapović i predstavnici Direktorata koji su helikoptetom obišli teren.

Krapović je kazao "Vijestima" da su pripadnici budvanske Službe zaštite i spašavanja i dalje u pripravnosti, pohvalivši vatrogasce koji su 48 sati na terenu i uspjeli da spriječe požar koji je prijetio naseljima na područjuu budvanske opštine.

Komadant Službe zaštite i spašavanja Dragan Božović potvrdio je da je požar trenutno pod kontrolom.

"Cijelu noć smo proveli ovdje gasili vatru, a kako sada stvari stoje mislim da smo potpuno uspjeli u tome, nigdje nema aktivnog požara", kazao je Božović, prenosi Mina

JWPlayer video mesto

Božović je poručio da nema mjesta panici, da naseljena mjesta nijesu bila ugrožena. "Nijednog trenutka nije bilo opasnosti za naseljena mjesta, nigdje požar nije bio ni blizu kućama. Nismo dozvolili da pređe Jadransku magistralu, a olakšalo nam je i što je sjeverni vjetar bio slabiji nego prethodne noći", istakao je Božović.

"Ono što nije ugašeno, a što je bilo jako visoko u brdima opet je nastavilo svoj put prema Blizikućama i Svetom Stefanu. Radili smo cijelu noć. Tu su bile naše kolege iz Podgorice, Kotora, Herceg Novog i Cetinja, koje su nam pomagale. Nijesmo dozvolili da pređe magistralu", rekao je Božović u Bojama jutra.

Božović je kazao da požar drže pod kontrolom.

"Bilo je i večeras vjetra, ali nije bio toliko jak koliko preksinoć, tako da nam je to u mnogome olakšalo posao", kazao je Božović i dodao da se čuo sa generalnim direktorom Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP), Mirsadom Mulićem.

JWPlayer video mesto

On je rekao da je juče bila velika koncentracija dima i da zbog toga piloti koji učestvuju na gašenju požara ne vide ništa.

Bonus video: