U ORGANIZACIJU ICT HUB I M:TEL-A

Prvi MeetUp u četvrtak u Podgorici: Podržati razvoj tehnološkog preduzetništva u CG

Tema MeetUp-a biće prenošenje iskustava u građenju i vođenju uspješnog tehnološkog startapa, kao i uspješne IT kompanije koja ima klijente u najrazvijenijim ekonomijama svijeta kao što su SAD i Velika Britanija
57 pregleda 0 komentar(a)
m:tel, Foto: Mtel.me
m:tel, Foto: Mtel.me
Ažurirano: 05.02.2019. 09:21h

Kompanija m:tel i Centar za tehnološko preduzetništvo i inovacije ICT Hub iz Beograda organizuju prvi MeetUp u Podgorici sa idejom da podrže razvoj tehnološkog preduzetništva u Crnoj Gori, saopšteno je iz m:tel-a.

"MeetUp će biti održan u četvrtak, 25. maja sa početkom u 18 časova u prostorijama Univerziteta Mediteran (Ulica Josipa Broza b.b., na Starom Aerodromu, preko puta Volija). Tema MeetUp-a biće prenošenje iskustava u građenju i vođenju uspješnog tehnološkog startapa, kao i uspješne IT kompanije koja ima klijente u najrazvijenijim ekonomijama svijeta kao što su SAD i Velika Britanija. Gostujući govornici biće: Sofija Popara, osnivačica i direktorka startapa Pausal.rs iz Beograda, i Đorđe Filipović, osnivač i direktor kompanije 30Hills, ujedno i tehnički direktor startapa BuildCon, iz Beograda. Oni će prisutnima prenijeti svoja iskustva i primjere dobre prakse u građenju tehnološkog startapa i uspješne IT kompanije", navodi se u saopštenju m:tela-a.

Iz te kompanije su dodali da će događaj otvoriti Vladimir Lučić, Izvršni direktor m:tel-a, a pored njega će govoriti jedan od pionira scene tehnološkog preduzetništva u Crnoj Gori, Predrag Lešić, direktor Digitalizuj.me, kao i Dušan Vukanović, menadžer razvoja poslovanja ICT Hub-a iz Beograda, dok će svoju video igru predstaviti Rade Vujović, generalni direktor Roaming Solutions grupe, suosnivač gejmerskog studija Zero Gravity i jedan od kreatora igre Teritorio.

"Ovaj događaj je prvi u nizu u sklopu strateške saradnje m:tel-a i ICT Hub-a, koja za cilj ima podršku tehnološkom preduzetništvu u Crnoj Gori, i u sklopu koje će uskoro biti otvoren i m:tel-ov „Centar za tehnološko preduzetništvo i inovacije“ u Podgorici, koji će za cilj imati da postane centralno mjesto okupljanja, edukacije i umrežavanja mladih i inovativnih tehnoloških preduzetnika, IT profesionalaca, dizajnera i inovatora Crne Gore. Događaj je namijenjen svima onima koje interesuju tehnološko preduzetništvo, startapi, nove tehnologije i IT. Ulaz je slobodan, a očekivano trajanje događaja je dva sata, nakon čega će biti organizovano druženje sa predavačima i ostalim gostima. MeetUp je relativno nova forma događaja, čiji je osnovni cilj da kroz zanimljive prezentacije, prenošenje ličnog iskustva i interakciju, učesnicima događaja približi temu koja je na dnevnom redu", poručili su iz m:tel-a.