Održana predavanja za nikšićke ribolovce

O temi „Značaj održivog upravljanja vodama u sportskom ribolovu“ govorio je predsjednik nikšićkih ekologa Miodrag Karadžić, dok je Marko Brajović, iz SRK “Vodene Lisice”, održao predavanje o šaranskom ribolovu u Crnoj Gori. Drugog dana vikenda Dragan- Lili Brajović govorio je o lovu ribice udicom na plovak
60 pregleda 1 komentar(a)
DMEN, Foto: DMEN
DMEN, Foto: DMEN
Ažurirano: 05.11.2018. 11:53h

Sportsko-ribolovni klub (SRK) Nikšić i Društvo mladih ekologa organizovali su proteklog vikenda dvodnevna tematska predavanja za riblovce i građane.

O temi „Značaj održivog upravljanja vodama u sportskom ribolovu“ govorio je predsjednik nikšićkih ekologa Miodrag Karadžić, dok je Marko Brajović, iz SRK “Vodene Lisice”, održao predavanje o šaranskom ribolovu u Crnoj Gori. Drugog dana vikenda Dragan- Lili Brajović govorio je o lovu ribice udicom na plovak.

“Predavanja su imala zadatak da obogate znanja i kapacitete članova SRK Nikšić sa interesantnim činjenicama o istorijatu i razvoju modernog šaranskog ribolova i pokreta ‘uhvati i pusti’, takođe i o istorijatu i metodama sporskog ribolova tehnikom lov ribe na udicu”, navodi se u saopštenju organizatora.

Bonus video: